Copiii lui Fillon au virat în contul acestuia o parte din salariile primite ca asistenți ai tatălui lor

Marie și Charles Fillon, cei doi copii angajați ca asistenți parlamentari la Senat ai tatălui lor, actualul candidat al dreptei în alegerile prezidențiale, François Fillon, au virat în contul acestuia o parte din salariile câștigate, relevă cotidianul Le Parisien, în ediția de marți.

Din totalul celor 46.000 de euro încasați net de Marie Fillon, între octombrie 2005 și decembrie 2006, aproape 33.000 de euro au fost virați în contul comun al candidatului dreptei și al soției sale, Penelope.

Suma a fost confirmată pentru AFP de avocatul lui Marie Fillon, Kiril Bougartchev, potrivit căruia clienta sa a dorit "să-și achite cheltuielile de nuntă, la mijlocul lui 2006", iar pentru aceasta, "le-a restituit banii părinților săi", care avansaseră sumele.

Apărătorul lui Marie Fillon a mai precizat că informația a fost oferită "spontan" de aceasta anchetatorilor Oficiului anticorupție al poliției judiciare (Oclciff), care au audiat-o pe 9 februarie.

Conform avocatului, soții Fillon au reușit să găsească, "după zece ani", 14 facturi de la nuntă, în sumă totală de 44.000 euro.

Le Parisien mai afirmă că Charles Fillon, angajat între ianuarie și iunie 2007, pentru un salariu lunar brut de 4.846 euro, "a vorbit despre viramente lunare de ordinul a circa 30% din salariul său net". Potrivit avocatului tatălui său, Antonin Lévy, citat de cotidian, ar fi vorba de rambursări pentru "chirie și bani de buzunar".

Deputatul de Paris a fost convocat miercuri în fața judecătorilor de instrucție, care l-ar putea pune sub inculpare pentru deturnare de fonduri publice, în ancheta privind suspiciunile legate de locuri de muncă fictive ale soției sale, Penelope, și a doi dintre copiii cuplului.

Săptămânalul "Le Canard enchaîné" a dezvăluit la sfârșitul lunii ianuarie că Penelope Fillon a fost remunerată, între 1986 și 2013, ca asistentă parlamentară a soțului său sau a supleantului acestuia Marc Joulaud (2002-2007), pentru care a primit 680.380 euro net, respectiv circa 3.600 euro pe lună.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

recomandări

Te ia DNA: Ionut Savoiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I