Copilul care urma să devină luna aceasta cel mai tânăr absolvent de facultate din istorie a fost retras de părinți de la studii. Ce s-a întâmplat

Copilul care urma să devină luna aceasta cel mai tânăr absolvent de facultate din istorie a fost retras de părinți de la studii. Ce s-a întâmplat

Copilul belgian în vârstă de 9 ani ce era pe cale să devină cel mai tânăr absolvent de facultate din lume a renunțat la studiile de la Universitatea olandeză din Eindhoven din cauza unei dispute privind data absolvirii, transmite Reuters.

Laurent Simons a devenit celebru luna trecută , când părea pe cale să obțină o diplomă de inginer în electronică la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven înainte de sfârșitul anului, ceea ce l-ar fi transformat în primul absolvent din lume care termină facultatea înainte să împlinească 10 ani.

Dar, luni, universitatea l-a anunțat pe Laurent și pe părinții săi că planul nu mai pare fezabil, ținând cont de numărul de examene pe care trebuie să le dea înainte de ziua lui de naștere de pe 26 decembrie. Instituția spune că a oferit ”o schemă tot fenomenal de rapidă prin care să-și încheie studiile până la mijlocul anului 2020”.

Totuși, părinții copilului au decis să nu accepte oferta și l-au retras imediat de la studiile din Eindhoven.

”Până săptămâna trecută, totul era în regulă, iar acum, brusc, ei vorbesc de o amânare cu șase luni”, a declarat tatăl studentului, Alexander Simons, acesta sugerând că Universitatea a reacționat așa din cauză că Laurel urma să-și continue studiile post-universitare în altă parte.

”Este foarte ciudat că toate astea vin tocmai în momentul în care finalizam planurile pentru doctoratul lui Laurent la o altă Universitate”, a spus Simons senior.

La acest moment, cea mai tânără persoană care a obținut o diplomă de studii superioare este americanul Michael Kearney, care a reușit acest lucru în 1994, la vârsta de 10 ani și patru lui, potrivit the Guinness Book of World Records.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa