Coreea de Nord a executat doi adolescenți pentru că au vizionat filme sud-coreene

Coreea de Nord a executat doi adolescenți pentru că au vizionat filme sud-coreene

Doi adolescenți din Coreea de Nord au fost uciși de un pluton de execuție pentru că au vizionat și distribuit filme din Coreea de Sud, relatează Dailymail.

Coreea de Nord a executat public doi adolescenți, Foto: Profimedia

Potrivit sursei citate, cei doi băieți, despre care se crede că au între 16 și 17 ani, au fost împușcați pe un aerodrom în fața unor localnici îngroziți din orașul Hyesan, la granița cu China, în octombrie - deși vestea morții lor a apărut abia săptămâna trecută.

Un al treilea băiat de aceeași vârstă a fost executat alături de ei pentru uciderea mamei sale vitrege. Localnicilor care au asistat li s-a spus că cele două acuzaţii sunt „la fel de rele”.

Două surse care au fost forțate să urmărească execuțiile au confirmat ce s-a întâmplat pentru Radio Free Asia.

Una dintre ele a spus: „Locuitorii Hyesan s-au adunat în grupuri pe pistă. Autoritățile i-au pus pe adolescenţi în fața publicului, i-au condamnat la moarte și i-au împușcat imediat”.

Mass-media străină, în special orice lucru considerat a fi „occidental”, este strict interzis în Coreea de Nord.

Conform Dailymail , Kim Jong-un vede Coreea de Sud ca pe un stat marionetă american și este sensibil la trecerea frontierei oricăreia dintre informaţiile mass-media .

Dar, în ciuda controalelor stricte, astfel de articole sunt adesea introduse ilegal în țară pe unități USB sau carduri SD.

Acestea sunt de obicei aduse peste graniță din China și apoi schimbate între nord-coreeni.

Regimul comunist de conducere folosește informatori recrutați din populația generală pentru a-i prinde pe cei care vând unitățile.

În cazul celor doi adolescenți, unul dintre acești spioni i-a raportat pentru că au vândut unități de memorie care conțin programele de pe piața locală.

Astfel de execuții sunt rare în Coreea de Nord, dar nu nemaiauzite și sunt de obicei folosite pentru a îngrozi oamenii să se supună atunci când autoritățile sunt îngrijorate de încălcarea regulilor.

Tineri nord-coreeni prinși vizionand filme străine se confruntă cu trimiterea la un centru de muncă disciplinar, a declarat o altă sursă din Hyesan.

O a doua infracțiune înseamnă a fi trimis într-un lagăr de corecție timp de cinci ani împreună cu părinții lor, ca pedeapsă pentru că nu și-au disciplinat copiii.

Însă oricine este prins distribuind sau vânzând filme sud-coreene poate fi pedepsit şi cu moartea, chiar dacă este minor, a adăugat sursa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”