Coreea de Nord a executat public doi oficiali cu un tun antiaerian (cotidian sud-coreean)

Coreea de Nord a executat public doi oficiali cu un tun antiaerian (cotidian sud-coreean)

Coreea de Nord a executat public doi oficiali la începutul lunii august, pentru nesupunere față de liderul Kim Jong Un, scrie cotidianul sud-coreean JoongAng Ilbo în ediția de marți, care citează o sursă familiarizată cu situația de la Phenian, transmite Reuters.

Cotidianul precizează că este vorba despre Hwang Min, fost ministru al agriculturii, și Ri Yong Jin, un responsabil din Ministerul Educației. Ei ar fi fost executați cu un tun antiaerian, la o academie militară din Phenian.

Informația nu a putut fi confirmată în mod independent, iar Ministerul sud-coreean al Reunificării, care se ocupă de problemele legate de Coreea de Nord, nu a comentat-o deocamdată.

În presa de stat nord-coreeană au existat referiri la Hwang ca ministru al agriculturii în 2012 și ministru adjunct în 2014.

Conform cotidianului sud-coreean, el ar fi fost executat pentru că planurile sale politice erau văzute drept o amenințare de Kim Jong Un. Cât despre Ri, acesta a fost prins moțăind în timpul unei ședințe cu Kim și ulterior anchetat pentru corupție și lipsă de respect față de lider, adaugă JoongAng Ilbo.

Kim Jong Un a preluat puterea în 2011, după decesul tatălui său, Kim Jong Il, și și-a consolidat-o inclusiv prin epurări și execuții de înalți responsabili, afirmă oficiali sud-coreeni.

Phenianul anunță rar astfel de măsuri, însă presa de stat a confirmat executarea în 2012 a lui Jang Song Thaek, unchiul lui Kim și considerat al doilea cel mai puternic om din Coreea de Nord, acuzat, printre altele, de subminarea economiei. Potrivit serviciului de spionaj sud-coreean, anul trecut ar fi fost executat pentru trădare Hyun Yong Chol, fost ministru al apărării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...