Coreea de Nord a lansat o rachetă (Seul)

Coreea de Nord a lansat o rachetă (Seul)

Coreea de Nord a declarat, duminică, că a reușit să plaseze un satelit pe orbită după un tir de rachetă considerat de o mare parte a comunității internaționale ca un test de rachetă balistică, informează AFP. 

*Tirul nord-coreean este "absolut intolerabil" (prim-ministru japonez)


*Tirul nord-coreean: Washingtonul denunță o acțiune "destabilizatoare și provocatoare"

*UPDATE Racheta nord-coreeană: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate

O prezentatoare a televiziunii oficiale a anunțat că acest tir, ordonat personal de liderul nord-coreean Kim Jong-Un, a permis "plasarea cu succes a satelitului nostru de observare a Pământului Kwangmyong 4... pe orbită".

UPDATE ORA 05.58 Racheta nord-coreeană se pare că a plasat un obiect pe orbită (Yonhap)

Racheta nord-coreeană cu rază lungă de acțiune lansată duminică se pare că a plasat un obiect pe orbită, a anunțat agenția de presă sud-coreeană Yonhap, citând un oficial militar din Coreea de Sud.


Ministerul sud-coreean al Apărării nu a putut confirma imediat informația, dar a declarat că urmărește traiectoria de zbor a rachetei pentru a determina dacă lansarea a fost un succes, notează Reuters.

ORA 03.36 Coreea de Nord a lansat o rachetă (Seul)

Coreea de Nord a lansat o rachetă cu rază lungă de acțiune duminică dimineață, în ciuda avertismentelor Statelor Unite și Coreii de Sud, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării, informează AFP.

Racheta a fost trasă în jurul orei 9.00 (0.30 GMT) de la baza de lansare de rachete Dongchang-Ri din nord-vestul Coreii de Nord, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Regimul cel mai închis din lume a avertizat marți cu privire la intenția sa de a lansa în curând o rachetă transportând un satelit. Coreea de Nord asigură că programul ei spațial are scopuri pur științifice, dar Statele Unite și aliații lor îl văd ca o acoperire a programului de dezvoltare de rachete balistice intercontinentale (ICBM), amintește France Presse.

Un test de rachete balistice ar reprezenta "un nou act destabilizator și provocator", au avertizat președintele american Barack Obama și omologul său chinez Xi Jinping, vineri într-o convorbire telefonică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

2 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

3 VIDEO Momentul în care un lunetist ucrainean elimină mai mulți soldați ruși

4 BRRR! / Sateliții arată că Rusia a amplasat mai multe sisteme de rachete pe coasta Regiunii Kaliningrad

5 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze