Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în largul coastei sale de est

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică în largul coastei sale de est

Coreea de Nord a lansat, duminică, o rachetă balistică neidentificată în apele din largul coastei sale de est. Acest lucru s-a întâmplat la doar câteva zile după ce un portavion american cu propulsie nucleară a ajuns în regiune.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică FOTO EPA EFE

"Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică neidentificată", a anunţat statul major interarme din Coreea de Sud, potrivit Agerpres.

Aceasta este una din multele lansări efectuate de Phenian în acest an, în contextul informațiilor care circulă despre intenția de a testa o rachetă balistică subacvatică. Garda de coastă japoneză a informat navele din apropiere să fie vigilente pentru posibilitatea lansării unei rachete balistice.

Vineri, o navă americană cu propulsie nucleară și vasele care îi sunt atașate au acostat în orașul port Busan, aflat în coasta de sud a Coreei de Sud. Prezența acestei nave în Coreea de Sud este dorința conducerii de la Washington și Seul pentru creșterea numărului activelor strategice americane care operează în regiune.

SUA este cel mai important aliat al Coreei de Sud și are aproximativ 28.500 de militari în această țară. Cele două țări organizează exerciții comune și insistă asupra caracterului lor defensiv. Coreea de Nord vede aceste exerciții ca fiind repetări în vederea unei potențiale invazii a teritoriului său.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

2 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen

3 Așa arată în realitate, „nefiltrată”, Loredana Groza. Botezatu pare mult mai tânăr decât ea...

4 VIDEO Jardel a ajuns la 600 de kilograme și peste doi metri

5 CEPA îl calcă-n picioare pe Macron făcându-l stupid