Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică, din partea de est a țării către apele din largul coastelor sale estice, a anunțat statul major al armatei sud-coreene, citat de agenția Yonhap. Lansarea a avut loc la ora locală 7.50 și a fost prima după data de 19 iulie.

Potrivit Reuters, lansarea de miercuri se încadrează într-o serie de încălcări ale rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU. Racheta lansată miercuri, de tip Rodong, cu rază medie de acțiune, a parcurs aproximativ 1000 de km, a declarat o sursă guvernamentală de la Seul, potrivit Yonhap. În iulie fuseseră lansate două rachete Rodong și o rachetă Scud cu rază mai scurtă.

Potrivit agenției de presă sud-coreene, este vorba despre o etalare a forței din partea Coreei de Nord, după instalarea unui sistem avansat anti-rachetă al Statelor Unite în Coreea de Sud. Sistemul Terminal High Altitude Area Defense (THAAD, apărare regională la mare altitudine) este o încercare de a contracara amenințările în creștere, nucleare și cu rachete, din partea Coreei de Nord.

Japonia a reacționat la lansarea de miercuri prin punerea în alertă a forțelor sale de apărare națională, informează DPA. Măsura a fost ordonată de ministrul apărării, Gen Nakatani.

AGERPRES/(AS — editor: Marius Hosu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...