Coreea de Nord a obținut o a doua conexiune la internet, datorită Rusiei

Coreea de Nord a obținut o a doua conexiune la internet, datorită Rusiei

O companie publică rusă a stabilit o nouă conexiune de internet cu Coreea de Nord, a doua după cea care trece prin China, ceea ce ar putea submina eforturile SUA de a izola această țară, informează joi AFP.

Activarea unei a doua legături de internet pusă în funcțiune de compania TransTeleCom a fost detectată duminică de analiști de la Dyn Research, societate ce monitorizează conectivitatea cibernetică mondială.

Această nouă conexiune se adaugă celei stabilite prin China Unicom, care deținea până în prezent exclusivitatea traficului de internet între Coreea de Nord și restul lumii.

Această nouă linie îi oferă Phenianului 'mai multă rezistență în cazul unor eventuale atacuri împotriva infrastructurii rețelei sale', a declarat joi Bryce Boland, de la societatea de securitate cibernetică FireEye.

Washington Post raporta recent că SUA au desfășurat atacuri informatice împotriva hackerilor nord-coreeni ce vizau să le priveze de acces la internet, operațiune ce ar fi luat sfârșit sâmbătă.

Coreea de Nord numără o unitate de circa 6.800 de specialiști în atacuri cibernetice, potrivit Ministerului Apărării sud-coreean. Ea este acuzată de numeroase atacuri informatice de mare amploare, inclusiv de cel desfășurat în 2014 împotriva Sony Pictures.

Însă, având o singură conexiune de internet cu exteriorul, Coreea de Nord este ea însăși extrem de vulnerabilă.

Acum, cu o a doua linie de internet, 'deconectarea Coreei de Nord de la internet devine mult mai dificilă', a declarat Boland.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria