Coreea de Nord a obținut o a doua conexiune la internet, datorită Rusiei

O companie publică rusă a stabilit o nouă conexiune de internet cu Coreea de Nord, a doua după cea care trece prin China, ceea ce ar putea submina eforturile SUA de a izola această țară, informează joi AFP.

Activarea unei a doua legături de internet pusă în funcțiune de compania TransTeleCom a fost detectată duminică de analiști de la Dyn Research, societate ce monitorizează conectivitatea cibernetică mondială.

Această nouă conexiune se adaugă celei stabilite prin China Unicom, care deținea până în prezent exclusivitatea traficului de internet între Coreea de Nord și restul lumii.

Această nouă linie îi oferă Phenianului 'mai multă rezistență în cazul unor eventuale atacuri împotriva infrastructurii rețelei sale', a declarat joi Bryce Boland, de la societatea de securitate cibernetică FireEye.

Washington Post raporta recent că SUA au desfășurat atacuri informatice împotriva hackerilor nord-coreeni ce vizau să le priveze de acces la internet, operațiune ce ar fi luat sfârșit sâmbătă.

Coreea de Nord numără o unitate de circa 6.800 de specialiști în atacuri cibernetice, potrivit Ministerului Apărării sud-coreean. Ea este acuzată de numeroase atacuri informatice de mare amploare, inclusiv de cel desfășurat în 2014 împotriva Sony Pictures.

Însă, având o singură conexiune de internet cu exteriorul, Coreea de Nord este ea însăși extrem de vulnerabilă.

Acum, cu o a doua linie de internet, 'deconectarea Coreei de Nord de la internet devine mult mai dificilă', a declarat Boland.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!