Coreea de Nord a testat un „focos de dimensiuni foarte mari” pentru o rachetă strategică

Coreea de Nord a testat un „focos de dimensiuni foarte mari” pentru o rachetă strategică

Coreea de Nord a efectuat un test pentru un „focos de dimensiuni foarte mari” conceput special pentru o rachetă strategică și a lansat un nou tip de rachetă antiaeriană, a comunicat sâmbătă presa de stat, scrie AFP, potrivit AGERPRES.

Test armament Coreea de Nord FOTO: Shutterstock

„Direcţia pentru rachete (din Coreea de Nord) a efectuat un test de putere al unui focos de foarte mari dimensiuni proiectat pentru racheta strategică de croazieră +Hwasal-1 Ra-3+”, potrivit agenţiei de presă nord-coreeană KCNA.

Coreea de Nord a efectuat, de asemenea, vineri după-amiază o lansare pentru "un nou tip de rachetă antiaeriană +Pyoljji-1-2+ în Marea de Vest", cunoscută şi sub numele de Marea Galbenă, a subliniat KCNA.

„Un anumit obiectiv a fost atins” în timpul testului, a continuat agenţia fără a furniza informaţii suplimentare.

Cele două teste sunt parte din „activităţile obişnuite ale direcţiei şi institutelor de ştiinţe a apărării afiliate acesteia”, a precizat aceeaşi sursă.

La începutul lui aprilie, Phenianul a transmis că a testat o nouă rachetă hipersonică cu rază medie şi lungă de acţiune, cu combustibil solid. Presa de stat a difuzat atunci o înregistrare a lansării în prezenţa liderului nord-coreean, Kim Jong Un.

Coreea de Nord continuă să-şi dezvolte programele naționale de armament, în special nuclear, în pofida sancţiunilor internaţionale la care este supusă.

De la începutul anului, ţara, care dispune de arme nucleare, a numit Coreea de Sud „principalul său inamic”, a închis agenţiile dedicate reunificării şi dialogului inter-coreean şi a ameninţat că va intra în război pentru orice încălcare a teritoriului său „chiar şi de o miime de milimetru”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro