Coreea de Nord: Amenință să doboare avioanele de spionaj americane care îi vor încălca spațiul aerian

Coreea de Nord: Amenință să doboare avioanele de spionaj americane care îi vor încălca spațiul aerian

Autoritățile de la Phenian au atenționat că vor intercepta avioanele de spionaj americane care îi vor încălca spațiul aerian, condamând în același timp planul Statelor Unite de a desfășura un submarin lansator de rachete în aproprierea peninsulei coreene, transmite AFP, conform Agerpres.

Submarin american FOTO: Arhiva Adevărul

Conform unui purtător de cuvând din Ministerul nord-coreean al Apărării, Statele Unite și-au "intensificat activităţile de spionaj dincolo de nivelul de război", vorbind despre avionele spion americane care au efectuat mai multe zboruri, considerate drept "provocatoare", timp de opt zile consecutive.

Acesta a precizat, de asemenea, că un avion de recunoaștere a intrat "în mod repetat" în spaţiul aerian al Coreei de Nord , deasupra Mării Japoniei.

Agenția de presă nord-coreeană KCNA a citat un comunicat de presă în care purtătorul de cuvânt al ministerului apărării a avertizat că există riscul de "accidente" pe care le-ar fi putut provoca acest tip de acţiune, precum "prăbuşirea avionului de recunoaştere strategică al forţelor aeriene americane" în Marea Japoniei.

Purtătul de cuvântul de cuvânt a amenințat că activitățile de spionaj nu vor fi lipsite de consecințe. Inclusiv sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong, a spus într-un comunicat că un avion american de spionaj a pătruns în spațiul nord-coreean și că vor fi luate "măsuri concrete" dacă armata americană va trece linia de demarcaţie maritimă, a avertizat aceasta.

Într-un comunicat distinct publicat de agenția KCNA, Kim Yo Jong a subliniat că armata americană va cunoaşte un "zbor foarte periculos" în cazul unei noi intrări în spațiul aerian.

Ministerul nord-coreean al Apărării a condamnat desfășurarea de forțe strategice a Statelor Unite în Coreea de Sud pe care o consideră "cel mai puţin un şantaj nuclear ascuns" exercitat asupra Coreei de Nord.

Relațiile dintre cele doua Corei sunt la un nivel foarte scăzut iar în domeniul militar au fost întreprinse mișcări de ambele părți, Washingtonul și Seulul au convenit ca un submarine lansator de rachete să vină în Coreea de Sud în timp ce Coreea de Nord a efectuat o serie de teste de armament , scrie Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?