Coreea de Nord: Angela Merkel se declară împotriva unei soluții militare și escaladării verbale

Coreea de Nord: Angela Merkel se declară împotriva unei soluții militare și escaladării verbale

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri că se opune oricărei ''soluții militare'' față de Coreea de Nord și a criticat actuala escaladare a declarațiilor între Phenian și președintele SUA Donald Trump, care au amenințat cu recurgerea la arme, relatează AFP.

''Nu văd soluție militară în acest conflict'', a declarat ea în cursul unei conferințe de presă la Berlin, întrebată despre ultima postare pe Twitter a președintelui Donald Trump, care a anunțat că opțiunile militare americane sunt ''definitivate'' și ''pregătite pentru a fi folosite''.

''Germania va participa într-o manieră intensă la posibilitățile de soluționare nemilitare, dar consider escaladarea verbală ca un răspuns greșit'' la această situație, a adăugat cancelarul german.

Ultimul avertisment lansat de Donald Trump se adaugă seriei de amenințări din ultimele zile. Joi el a susținut formula controversată în care a promis ''foc și furie'' Phenianului, apreciind că această formulare nu a fost ''poate suficient de dură''.

Phenianul a anunțat săptămâna aceasta că planul său pentru lansarea unui atac cu rachete cu rază medie de acțiune spre teritoriul american Guam, avanpost strategic al forțelor americane în Pacific, va fi finalizat la mijlocul lunii august și că declanșarea sa va depinde de o hotărâre a liderului nord-coreean Kim Jong-Un.

Acest anunț al Coreii de Nord survine după ce președintele american Donald Trump declarase marți că dacă Phenianul continuă să amenințe SUA, el se va confrunta cu ''foc și furie cum n-a mai văzut lumea'' până acum.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Sorin Popescu, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bobonete, înfierbântat după ce-a văzut pozele hot cu Mădălina Ghenea în dormitor

2 „Cum ar putea o gură care se spurcă prin sex oral să ia anafura, agheasma sau să sărute sfintele icoane / Dacă î…

3 Judecător / Ion Cristoiu nu a putut demonstra că nu a colaborat cu Securitatea

4 VIDEO Gabriel Păun (Agent Green): Blana ursului e la un tăbăcar din Târgu Secuiesc. E vorba de Arthur, nu ști…

5 Documente / Doar 5 din 33 de candidați au promovat concursul pentru șefia Caselor Județene de Asigurări de Sănăt…