Coreea de Nord: Aniversarea lui Kim Ir-sen, sărbătorită prin construcții finalizate "cu orice preț"

Coreea de Nord: Aniversarea lui Kim Ir-sen, sărbătorită prin construcții finalizate "cu orice preț"

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat încheierea "cu orice preț" a lucrărilor la un proiect rezidențial din Phenian, cu ocazia aniversării bunicului său, Kim Ir-sen (foto), transmite agenția sud-coreeană de presă Yonhap.

Actualul conducător al Coreei de Nord a vizitat șantierul din strada Ryomyong înaintea Zilei Soarelui, adică ziua de naștere a fondatorului regimului comunist de la Phenian, Kim Ir-sen, a informat joi agenția de știri nord-coreeană KCNA, preluată de Yonhap. Kim a făcut apel la constructori să respecte termenul, pentru a demonstra voința țării de a apăra socialismul, adaugă sursa citată.

Inițial, încheierea lucrărilor era planificată la sfârșitul lui 2016, dar inundațiile care au afectat Coreea de Nord anul trecut au impus realocarea unor resurse.

Site-ul de internet Minjok Tongshin, pro-Phenian, cu sediul în SUA, aprecia că pentru proiectul rezidențial respectiv s-au cheltuit aproximativ 2,8 milioane de dolari. Este vorba de mai mulți zgârie-nori, pe o suprafață de aproximativ 900.000 de metri pătrați, cu un total de 4800 de locuințe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?