Coreea de Nord: Kim acuză guvernul de incompetenţă, pe fondul amplificării problemelor economice ale ţării

Coreea de Nord: Kim acuză guvernul de incompetenţă, pe fondul amplificării problemelor economice ale ţării

Liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a acuzat deschis guvernul de incompetenţă în faţa amplificării problemelor economice în această ţară comunistă izolată, potrivit vineri presei de stat, citată de DPA.

"Cabinetul nu a reuşit să joace un rol principal în trasarea planurilor în domenii economice cheie", a declarat Kim joi la o sesiune plenară a Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Coreean.

El şi-a acuzat cabinetul că s-a concentrat excesiv pe generarea cifrelor economice şi îndeplinirea unor obiective arbitrare în loc să vină cu "tactici clare" pentru a pune economia în mişcare.

Comentariile lui Kim la sesiunea de patru zile, care s-a încheiat joi, intervin la o lună după ce el a recunoscut greşeli de politică economică la un congres al partidului unic aflat la putere.

Obiectivele planului de dezvoltare pe cinci ani stabilit în 2016 au fost ratate "în majoritatea zonelor", a declarat atunci Kim, potrivit agenţiei de presă Korean Central News Agency (KCNA).

Congresul din ianuarie a adoptat un nou plan cincinal, discutat de partid în această săptămână.

O serie de dezastre naturale, între care inundaţii şi daune provocate de furtuni, precum şi pandemia de coronavirus au afectat ţara care este supusă de asemenea unor sancţiuni internaţionale dure din cauza programului său de arme nucleare.

Coreea de Nord a acţionat rapid pentru a-şi închide frontierele în timp ce coronavirusul s-a răspândit, ceea ce a avut un impact puternic asupra comerţului exterior cu China, gigantul asiatic fiind considerat linia de salvare a ţării, notează DPA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...