Coreea de Nord piratează meciurile de la Mondial. Ordinul bizar transmis de Kim Jong Un cenzorilor regimului

Coreea de Nord piratează meciurile de la Mondial. Ordinul bizar transmis de Kim Jong Un cenzorilor regimului

Meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar sunt înregistrate și trimise cu o zi întârziere pe teritoriul Coreei de Nord. Kim Jong Un a dat dispoziție să se blureze toate referințele la vecinii din Coreea de Sud.

Kim Jong Un s-a asigurat că la Televiziunea centrală e difuzate numai ce trebuie. Foto AFP

Coreea de Nord s-a retras din preliminariile pentru CM Qatar 2022, invocând pandemia de COVID, astfel că nu participă la Cupa Mondială, scrie gsp.ro. Dar transmite partidele la Televiziunea Centrală, chiar dacă nu are cumpărate drepturile TV de la FIFA. Dictatorul Kim Jong-Un a hotărât ca partidele să fie transmise cu întârziere de 24 de ore, astfel încât cenzura să aibă timp să șteargă tot ce nu îi convine liderului de la Phenian. Iar acestuia nu-i convin multe!

Operatorii au blurat toate steagurile Coreei de Sud, dar și toate reclamele la companii din țara vecină. Cel mai mult de furcă au avut în cazul celor de la Hyundai, unul dintre sponsorii competiției, informează Korea Postsen.

Meciul Franța - Australia, disputat marți și încheiat cu scorul de 4-1, a fost transmis de Televiziunea Națională din Coreea de Nord miercuri. În capturile publicate de sursa citată se observă mai multe reclame blurate.

Reclame șterse la partida Franța - Australia. Captură TV

Reclame șterse la partida Franța - Australia. Captură TV

Și ceremonia de deschidere a fost cenzurată. A fost transmisă cu o zi mai târziu, luni, iar recitalul artistului Jung Kook, din Coreea de Sud, a fost tăiat complet.

Ultimul meci transmis în direct de la un Campionat Mondial pe teritoriul Coreei de Nord a fost în 2010, când naționala statului comunist a fost învins de Portugalia cu 7-0. De atunci a intrat în vigoare această politică de stat în Coreea de Nord.

Piratează Campionatul Mondial

O altă controversă a explodat în mediul online și a fost remarcată de jurnaliștii de la Sportbible. Cum pe lista oficială a televiziunilor care au achiziționat drepturile TV pentru Campionatul Mondial nu se numără niciun post din Coreea de Nord, e clar că partidele sunt transmise în această țară ilegal.

Coreea de Nord a participat la două Campionate Mondiale în istorie, în 1966 și 2010.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Adina Buzatu a scos de la naftalină imaginea în care s-a pozat goală, alături de cinci bărbați

2 VIDEO Cara Delevingne „și-a donat orgasmul pentru știință” / Pentru asta s-a masturbat într-un spital din Germania

3 VIDEO Emilia Dorobanțu, cântec emoționant de 1 Decembrie. Interpretarea superbă care te face să plângi

4 Două zodii de care trebuie să fugi cât poți. Cine sunt vampirii energetici care își epuizează semenii

5 Cine este judecătorul care și-a injectat benzină în venă și ar fi murit în ambulanța care-l transporta la București