Coreea de Nord: Președintele Chinei lansează un apel la "reținere" în cursul unei discuții telefonice cu Donald Trump

Coreea de Nord: Președintele Chinei lansează un apel la "reținere" în cursul unei discuții telefonice cu Donald Trump

Președintele chinez, Xi Jinping, a lansat luni un apel la "reținere" în ceea ce privește Coreea de Nord într-o discuție telefonică cu omologul său american Donald Trump, cu câteva zile înainte de preconizata sosire a unui portavion al Marinei SUA în largul peninsulei coreene, relatează AFP.

Sursa foto: Kevin Lamarque / Toru Hanai / Lucas Jackson / REUTERS

China "speră ca toate părțile să dea dovadă de reținere și să se abțină de la orice acțiune de natură să amplifice tensiunile în peninsulă", a declarat Xi, potrivit televiziunii publice CCTV.

În același timp, informează DPA, Donald Trump a abordat problema Coreii de Nord și în cadrul convorbiri telefonice purtate luni cu premierul Japoniei, Shinzo Abe, cei doi convenind să continue să preseze Coreea de Nord cu scopul de a reduce tensiunea din regiune. "Am convenit să cerem Coreii de Nord" să se abțină, a spus Abe, indicând că problemele nucleare și de rachete ale Coreii de Nord reprezintă o gravă amenințare la securitate nu doar pentru Japonia, ci și pentru întreaga comunitate internațională.

Această convorbire telefonică dintre Trump și Abe, care a durat 30 de minute, intervine pe fondul îngrijorărilor comunității internaționale că RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) ar putea proceda marți la un nou test nuclear sau balistic cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la înființarea armatei sale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 Ucrainencele au strâns 700.000 de dolari pentru armată vânzând fotografii erotice

5 Unul dintre marii aliaţi ai SUA a reziliat un contract de achiziţie pentru elicoptere militare ruseşti în valoare de 228 de milioane de euro