Coreea de Nord: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU marți (surse diplomatice)

Coreea de Nord: Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU marți (surse diplomatice)

O reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU cu privire la Coreea de Nord va avea loc marți după-amiază la New York, la solicitarea Tokyo și a Washingtonului, după lansarea unei rachete nord-coreene care a survolat Japonia marți dimineața, relatează AFP, citând surse diplomatice.

Convocarea acestei reuniuni urmează unei convorbiri telefonice între președintele american Donald Trump și premierul japonez Shinzo Abe. Cei doi înalți oficiali au convenit "să crească presiunea asupra Coreii de Nord", potrivit șefului guvernului nipon.

Aceasta este prima rachetă nord-coreeană care survolează Japonia de când la conducerea regimului de la Phenian se află Kim Jong-Un.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării american, colonelul Rob Manning, a confirmat că racheta nord-coreeană a survolat Japonia, dar a indicat că aceasta nu a pus în pericol SUA. "Comandamentul NORAD (Agenția americană care se ocupă cu supravegherea spațiului aerian și spațial al SUA, prin intermediul sateliților) a stabilit că tirul cu rachetă al Coreii de Nord nu a reprezentat o amenințare pentru SUA", a declarat Rob Manning, citat de agențiile internaționale de presă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”