Coreea de Nord: Trump spune că o acțiune militară nu e "prima alegere", Beijingul insistă pe negocieri în problema nucleară

Coreea de Nord: Trump spune că o acțiune militară nu e "prima alegere", Beijingul insistă pe negocieri în problema nucleară

Președintele american, Donald Trump, a declarat miercuri că o acțiune militară contra Coreei de Nord nu este "prima alegere" a lui, dar a lăsat deschisă posibilitatea în fața provocărilor nucleare ale Phenianului, transmite agenția dpa.

"Vom vedea ce se întâmplă. Cu siguranță, aceasta nu este prima noastră alegere, dar vom vedea ce se întâmplă", le-a spus Trump reporterilor în timp ce pleca într-o vizită în Dakota de Nord.

Președintele american a discutat telefonic miercuri dimineața cu omologul chinez, Xi Jinping, despre situația din Coreea de Nord și a spus că crede că Xi este de acord cu el în proporție de sută la sută, cei doi având o convorbire "foarte, foarte deschisă".

Potrivit agenției Xinhua, preluată de AFP, interlocutorul chinez i-a reamintit lui Donald Trump dorința Beijingului de rezolvare a problemei nucleare nord-coreene prin negocieri în vederea unei soluționări pașnice.

"Xi a spus că China insistă pe prezervarea neproliferării nucleare internaționale, menținerea păcii și stabilității în peninsulă (coreeană) și rezolvarea problemei nucleare prin negocieri", indică sursa citată.

Pe același subiect, NATO a făcut apel la "un răspuns concertat" al comunității internaționale și a cerut tuturor țărilor să aplice de o manieră "mai riguroasă și mai transparentă sancțiunile impuse de ONU" regimului de la Phenian.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 Așa arată prostia made in Rusia...

3 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

4 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

5 Foarte interesante amănunte!