Coreea de Nord: Trump spune că o acțiune militară nu e "prima alegere", Beijingul insistă pe negocieri în problema nucleară

Președintele american, Donald Trump, a declarat miercuri că o acțiune militară contra Coreei de Nord nu este "prima alegere" a lui, dar a lăsat deschisă posibilitatea în fața provocărilor nucleare ale Phenianului, transmite agenția dpa.

"Vom vedea ce se întâmplă. Cu siguranță, aceasta nu este prima noastră alegere, dar vom vedea ce se întâmplă", le-a spus Trump reporterilor în timp ce pleca într-o vizită în Dakota de Nord.

Președintele american a discutat telefonic miercuri dimineața cu omologul chinez, Xi Jinping, despre situația din Coreea de Nord și a spus că crede că Xi este de acord cu el în proporție de sută la sută, cei doi având o convorbire "foarte, foarte deschisă".

Potrivit agenției Xinhua, preluată de AFP, interlocutorul chinez i-a reamintit lui Donald Trump dorința Beijingului de rezolvare a problemei nucleare nord-coreene prin negocieri în vederea unei soluționări pașnice.

"Xi a spus că China insistă pe prezervarea neproliferării nucleare internaționale, menținerea păcii și stabilității în peninsulă (coreeană) și rezolvarea problemei nucleare prin negocieri", indică sursa citată.

Pe același subiect, NATO a făcut apel la "un răspuns concertat" al comunității internaționale și a cerut tuturor țărilor să aplice de o manieră "mai riguroasă și mai transparentă sancțiunile impuse de ONU" regimului de la Phenian.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Daniela Juncu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Masturbatoarea PSD cheamă bucureștenii în stradă împotriva „dictaturii sanitare”! Șeful ei, Ciolacu, fol…

2 VIDEO Priviți și citiți! Acestea sunt măștile cu șpaga de la UNIFARM! Scandalul duce sus de tot! Pitcovici i-a…

3 Băsescu și Ponta, bălăcăreală la Cocina TV! Ponta: După şase seara, culcaţi-vă / Băsescu: E tonul prostului

4 Numărul cazurilor noi de coronavirus se menține uriaș / 592 de cazuri de infectare cu Covid după 14.680 de teste…

5 Demisie de ultima oră din PSD! / Prăbușirea în sondaje se accelerează! PSD ar pierde 1,5 procente lunar!