Coreea de Nord: Un nou test balistic a eșuat (Seul)

Coreea de Nord a suferit probabil o înfrângere miercuri cu ocazia unui nou test balistic, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării, la peste două săptămâni după ce Phenianul a lansat alte patru rachete, scrie AFP.

"Coreea de Sud și Statele Unite sunt la curent cu lansarea unei rachete nord-coreene și bănuiesc că s-a soldat cu un eșec", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Îngrijorarea crește pe scena internațională după o serie de tiruri cu rachetă ale Coreii de Nord, care a desfășurat de asemenea în 2016 două teste nucleare. La 6 martie, Phenianul a lansat patru rachete, explicând că ar fi vorba de un exercițiu în vederea atacării bazelor americane din Japonia.

Phenianul, care a anunțat că a testat un puternic motor de rachetă la sfârșitul săptămânii trecute, test care a coincis cu o vizită în regiune a secretarului de stat american Rex Tillerson, vrea să producă o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american.

În luna ianuarie, Seulul a atras atenția că Phenianul deține suficient plutoniu pentru a produce 10 bombe nucleare, precum și o capacitate 'considerabilă' de producție de arme care folosesc uraniu îmbogățit.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cu firmele pe butuci, profesoara de sex oral a PSD a ajuns să mănânce rahat din același blid cu Gâdea

2 Priviți ce investiție a făcut Rusia chiar în fața Guvernului...

3 Lăzăroiu / Când Antena 3 linşează un candidat înainte de alegeri, răsuflu uşurat

4 Nicușor Dan și ”panaramele”: Cum a inflamat candidatul anti-PSD campania electorală și la cine s-a referit

5 HARTA care arată cât de gravă este evoluția COVID-19 în România în raport cu celelalte țări UE. Este pe primul…