Coreea de Nord: Un nou test balistic a eșuat (Seul)

Coreea de Nord: Un nou test balistic a eșuat (Seul)

Coreea de Nord a suferit probabil o înfrângere miercuri cu ocazia unui nou test balistic, a anunțat Ministerul sud-coreean al Apărării, la peste două săptămâni după ce Phenianul a lansat alte patru rachete, scrie AFP.

"Coreea de Sud și Statele Unite sunt la curent cu lansarea unei rachete nord-coreene și bănuiesc că s-a soldat cu un eșec", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Îngrijorarea crește pe scena internațională după o serie de tiruri cu rachetă ale Coreii de Nord, care a desfășurat de asemenea în 2016 două teste nucleare. La 6 martie, Phenianul a lansat patru rachete, explicând că ar fi vorba de un exercițiu în vederea atacării bazelor americane din Japonia.

Phenianul, care a anunțat că a testat un puternic motor de rachetă la sfârșitul săptămânii trecute, test care a coincis cu o vizită în regiune a secretarului de stat american Rex Tillerson, vrea să producă o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american.

În luna ianuarie, Seulul a atras atenția că Phenianul deține suficient plutoniu pentru a produce 10 bombe nucleare, precum și o capacitate 'considerabilă' de producție de arme care folosesc uraniu îmbogățit.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...