Coreea de Sud: 86.000 de persoane blocate de zăpadă pe o insulă

Coreea de Sud: 86.000 de persoane blocate de zăpadă pe o insulă

Aproape 90.000 de persoane erau blocate luni dimineață pe insula turistică sud-coreeană Jeju, al cărei aeroport este închis din cauza celor mai importante căderi de zăpadă din ultimele trei decenii, transmite AFP. Cunoscută ca "Hawaii coreean" pentru plajele sale și clima în general foarte blândă, insula a fost lovită puternic la sfârșitul săptămânii trecute de valul de frig care s-a abătut asupra Coreii de Sud. La Jeju, mercurul termometrelor a coborât la—6,1 grade Celsius.

Ministerul sud-coreean al Transporturilor a anunțat că aeroportul internațional de pe insulă va rămâne închis luni, cel puțin până la orele 20.00 (11.00 GMT), din cauza vântului puternic și căderilor de zăpadă care au început sâmbătă.

În ultimele trei zile au fost anulate circa 1.100 de zboruri, fapt ce a împiedicat 86.000 de persoane să părăsească insula, a precizat un responsabil din cadrul ministerului.

Mii dintre acestea s-au văzut obligate să își petreacă noaptea întinse pe bucăți pe carton pe pardoseala aeroportului, învelite în pături.

Cu toate că a fost ferit de căderile de zăpadă, Seulul a înregistrat duminică ziua cea mai rece din ultimii 15 ani, cu—18 grade Celsius.

Agenția sud-coreeană de meteorologie a emis sâmbătă pentru prima dată în cinci ani o atenționare de ger puternic în capitală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…