Coreea de Sud: 86.000 de persoane blocate de zăpadă pe o insulă

Aproape 90.000 de persoane erau blocate luni dimineață pe insula turistică sud-coreeană Jeju, al cărei aeroport este închis din cauza celor mai importante căderi de zăpadă din ultimele trei decenii, transmite AFP. Cunoscută ca "Hawaii coreean" pentru plajele sale și clima în general foarte blândă, insula a fost lovită puternic la sfârșitul săptămânii trecute de valul de frig care s-a abătut asupra Coreii de Sud. La Jeju, mercurul termometrelor a coborât la—6,1 grade Celsius.

Ministerul sud-coreean al Transporturilor a anunțat că aeroportul internațional de pe insulă va rămâne închis luni, cel puțin până la orele 20.00 (11.00 GMT), din cauza vântului puternic și căderilor de zăpadă care au început sâmbătă.

În ultimele trei zile au fost anulate circa 1.100 de zboruri, fapt ce a împiedicat 86.000 de persoane să părăsească insula, a precizat un responsabil din cadrul ministerului.

Mii dintre acestea s-au văzut obligate să își petreacă noaptea întinse pe bucăți pe carton pe pardoseala aeroportului, învelite în pături.

Cu toate că a fost ferit de căderile de zăpadă, Seulul a înregistrat duminică ziua cea mai rece din ultimii 15 ani, cu—18 grade Celsius.

Agenția sud-coreeană de meteorologie a emis sâmbătă pentru prima dată în cinci ani o atenționare de ger puternic în capitală.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …