Coreea de Sud a descoperit semne că Phenianul reconstruieşte parţial un sit de lansare de rachete dezafectat

Coreea de Sud a descoperit semne că Phenianul reconstruieşte parţial un sit de lansare de rachete dezafectat

Agenţiile sud-coreene de informaţii au detectat semne că Phenianul reconstruieşte parţial situl de lansare de rachete de la Dongchang-ri pe care l-a demolat, relatează marţi agenţia Yonhap, preluată de Reuters.

În mod specific, Yonhap relatează că nord-coreenii, aflaţi sub presiune de ani de zile pentru a pune capăt programului nuclear, au montat acoperişul şi o uşă la această incintă dezafectată.

Serviciul naţional de informaţii al Coreii de Sud a mai precizat, în timpul unui briefing în cadrul Comisiei pentru informaţii, că "informaţiile americane sunt similare cu ale noastre", potrivit Yonhap.

Un al doilea summit privind denuclearizarea între preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a soldat cu un eşec săptămâna trecută din cauza divergenţelor privind cât de departe este dispusă să meargă Coreea de Nord în limitarea programului său nuclear şi respectiv disponibilitatea SUA de a relaxa sancţiunile împotriva acestui stat.

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat luni că speră ca SUA să trimită o delegaţie în Coreea de Nord în săptămânile următoare.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a făcut apel la oficiali să încerce să găsească o cale de a restarta convorbirile dintre Coreea de Nord şi SUA.

Eşecul summitului a fost o lovitură pentru Moon, care avea speranţe că relaxarea sancţiunilor americane va contribui la restartarea proiectelor inter-coreene, printre care şi un parc tehnologic, o parte cheie a viziunii sale pentru o comunitate economică în întreaga peninsulă coreeană.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență