Coreea de Sud a descoperit semne că Phenianul reconstruieşte parţial un sit de lansare de rachete dezafectat

Agenţiile sud-coreene de informaţii au detectat semne că Phenianul reconstruieşte parţial situl de lansare de rachete de la Dongchang-ri pe care l-a demolat, relatează marţi agenţia Yonhap, preluată de Reuters.

În mod specific, Yonhap relatează că nord-coreenii, aflaţi sub presiune de ani de zile pentru a pune capăt programului nuclear, au montat acoperişul şi o uşă la această incintă dezafectată.

Serviciul naţional de informaţii al Coreii de Sud a mai precizat, în timpul unui briefing în cadrul Comisiei pentru informaţii, că "informaţiile americane sunt similare cu ale noastre", potrivit Yonhap.

Un al doilea summit privind denuclearizarea între preşedintele Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a soldat cu un eşec săptămâna trecută din cauza divergenţelor privind cât de departe este dispusă să meargă Coreea de Nord în limitarea programului său nuclear şi respectiv disponibilitatea SUA de a relaxa sancţiunile împotriva acestui stat.

Secretarul de stat Mike Pompeo a declarat luni că speră ca SUA să trimită o delegaţie în Coreea de Nord în săptămânile următoare.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a făcut apel la oficiali să încerce să găsească o cale de a restarta convorbirile dintre Coreea de Nord şi SUA.

Eşecul summitului a fost o lovitură pentru Moon, care avea speranţe că relaxarea sancţiunilor americane va contribui la restartarea proiectelor inter-coreene, printre care şi un parc tehnologic, o parte cheie a viziunii sale pentru o comunitate economică în întreaga peninsulă coreeană.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Poliția Capitalei pusă în genunchi în fața interlopilor de șeful Bogdan Berechet

2 Șerpăria asta este Poliția Română? Amănunte incredibile publicate de o jurnalistă celebră

3 VIDEO Categoria „valori” / Ăla de lângă Bercea Mondial este președintele PSD Olt, cel care i-a luat locul tracto…

4 EXCLUSIV Traian Băsescu NU va candida la Primăria Capitalei!

5 Revolta lui Adi Hădean / Am ajuns să mâncăm „nutreţ livrabil cu trei linguri de sare şi una de monoglutamat de …