Coreea de Sud: Arest pentru doi foști consilieri prezidențiali

O instanță din Coreea de Sud a anunțat duminică emiterea unor mandate de arestare pentru doi foști consilieri ai președintei țării, Park Geun-hye, transmite Reuters.

Curtea districtuală centrală din Seul a permis procurorilor să îi aresteze pe An Chong-bum, acuzat de abuz de putere și tentativă de șantaj, și pe Jeong Ho-seong, suspectat de dezvăluirea de informații secrete. Ambii fuseseră deja reținuți de câteva zile în baza unor mandate de urgență. Ei au demisionat luna trecută.

Zeci de mii de sud-coreeni au manifestat sâmbătă seara la Seul, cerând demisia lui Park, în urma scandalului de trafic de influență în care este implicată și prietena sa, Choi Soon-sil. Aceasta este anchetată de procurori, alături de An, pentru presupuse presiuni asupra a patru concerne, în vederea obținerii de donații pentru fundații non-profit.

Un sondaj ale cărui rezultate au fost publicate vineri arată că numai 5% din conaționalii săi o mai susțin pe șefa statului — cel mai scăzut nivel de simpatie populară din 1998, de când institutul Gallup din Coreea de Sud efectuează astfel de măsurători sociologice.

Într-un discurs televizat, Park și-a cerut vineri scuze și a promis că va coopera cu procurorii pentru lămurirea situației.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

3 Un imbecil

4 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

5 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică