Coreea de Sud creşte vârsta consimţământului sexual de la 13 la 16 ani

Coreea de Sud creşte vârsta consimţământului sexual de la 13 la 16 ani

Coreea de Sud a crescut vârsta consimţământului sexual de la 13 la 16 ani pentru a-i proteja mai bine pe minori, în contextul în care legea asupra delictelor sexuale care era până acum în vigoare era considerată insuficientă, informează miercuri AFP.

Potrivit acestei noi dispoziţii, adulţii care vor avea o relaţie sexuală cu un minor sub 16 ani vor fi urmăriţi în justiţie pentru abuz sexual sau violare a unui copil, indiferent de orice presupus consimţământ.

Până în prezent, adolescenţii cu vârste peste 13 ani erau consideraţi din punct de vedere legal capabili să aibă o relaţie sexuală consimţită.

Acest lucru a generat controverse şi mai multe voci au denunţat faptul că delincvenţii sexuali au putut scăpa în acest fel de justiţie.

Astfel, în 2017, un bărbat de 42 de ani a fost declarat nevinovat de violarea unei adolescente de 15 ani, sub pretextul că fata a consimţit. Acest caz a suscitat indignare şi a fost cerută o creştere a limitei de vârstă a consimţământului sexual.

În pofida performanţelor sale economice şi în domeniul noilor tehnologii, Coreea de Sud rămâne o societate conservatoare şi patriarhală. Adesea, victimelor agresiunilor sexuale le este ruşine să denunţe faptele.

Vârsta consimţământului sexual a fost majorată la 16 ani pentru "a-i proteja în mod fundamental pe adolescenţi de agresiunile sexuale", a anunţat marţi Ministerul Justiţiei sud-coreean într-un comunicat.

Legea astfel modificată suprimă de asemenea prescrierea infracţiunilor de natură sexuală comise împotriva minorilor sub 13 ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”

5 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!