Coreea de Sud creşte vârsta consimţământului sexual de la 13 la 16 ani

Coreea de Sud creşte vârsta consimţământului sexual de la 13 la 16 ani

Coreea de Sud a crescut vârsta consimţământului sexual de la 13 la 16 ani pentru a-i proteja mai bine pe minori, în contextul în care legea asupra delictelor sexuale care era până acum în vigoare era considerată insuficientă, informează miercuri AFP.

Potrivit acestei noi dispoziţii, adulţii care vor avea o relaţie sexuală cu un minor sub 16 ani vor fi urmăriţi în justiţie pentru abuz sexual sau violare a unui copil, indiferent de orice presupus consimţământ.

Până în prezent, adolescenţii cu vârste peste 13 ani erau consideraţi din punct de vedere legal capabili să aibă o relaţie sexuală consimţită.

Acest lucru a generat controverse şi mai multe voci au denunţat faptul că delincvenţii sexuali au putut scăpa în acest fel de justiţie.

Astfel, în 2017, un bărbat de 42 de ani a fost declarat nevinovat de violarea unei adolescente de 15 ani, sub pretextul că fata a consimţit. Acest caz a suscitat indignare şi a fost cerută o creştere a limitei de vârstă a consimţământului sexual.

În pofida performanţelor sale economice şi în domeniul noilor tehnologii, Coreea de Sud rămâne o societate conservatoare şi patriarhală. Adesea, victimelor agresiunilor sexuale le este ruşine să denunţe faptele.

Vârsta consimţământului sexual a fost majorată la 16 ani pentru "a-i proteja în mod fundamental pe adolescenţi de agresiunile sexuale", a anunţat marţi Ministerul Justiţiei sud-coreean într-un comunicat.

Legea astfel modificată suprimă de asemenea prescrierea infracţiunilor de natură sexuală comise împotriva minorilor sub 13 ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

5 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”