Coreea de Sud: Două treimi dintre locuitori susţin ratificarea parlamentară a Declaraţiei de la Panmunjom privind denuclearizarea

Aproape două treimi dintre sud-coreeni susţin o ratificare de către parlament a 'Declaraţiei de la Panmunjom' privind denuclearizarea peninsulei coreene, emisă de Seul şi Phenian la summitul istoric de la 27 aprilie, indică un sondaj de opinie publicat joi şi preluat de Xinhua.

Conform sondajului Realmeter, 65,5% dintre respondenţi sunt în favoarea ratificării de către Adunarea Naţională de la Seul a 'Declaraţiei de la Panmunjom'.

Declaraţia, semnată de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi de liderul nord-coreean Kim Jong Un la summitul desfăşurat la 27 aprilie în satul Panmunjom, în interiorul Zonei demilitarizate, afirmă că 'nu va mai exista război în peninsula coreeană' şi că Seulul şi Phenianul 'confirmă obiectivul comun de a obţine, printr-o denuclearizare totală, o peninsulă coreeană non-nucleară'.

Ulterior au fost emise apeluri pentru ratificarea documentului de către parlamentul de la Seul, astfel încât acordul intercoreean să rămână înscris în lege indiferent de situaţia politică din Coreea de Sud.

Peste jumătate dintre susţinătorii principalei formaţiuni de opoziţie, Partidul Libertăţii Coreene (LPK), se opun ratificării, însă aceasta a obţinut un sprijin larg în toate regiunile şi din partea tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv a persoanelor trecute de 60 de ani.

Sondajul a fost realizat miercuri pe un eşantion de 500 de persoane şi are o marjă de eroare de +/-4,4%. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta

4 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

5 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…