Coreea de Sud: Două treimi dintre locuitori susţin ratificarea parlamentară a Declaraţiei de la Panmunjom privind denuclearizarea

Aproape două treimi dintre sud-coreeni susţin o ratificare de către parlament a 'Declaraţiei de la Panmunjom' privind denuclearizarea peninsulei coreene, emisă de Seul şi Phenian la summitul istoric de la 27 aprilie, indică un sondaj de opinie publicat joi şi preluat de Xinhua.

Conform sondajului Realmeter, 65,5% dintre respondenţi sunt în favoarea ratificării de către Adunarea Naţională de la Seul a 'Declaraţiei de la Panmunjom'.

Declaraţia, semnată de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi de liderul nord-coreean Kim Jong Un la summitul desfăşurat la 27 aprilie în satul Panmunjom, în interiorul Zonei demilitarizate, afirmă că 'nu va mai exista război în peninsula coreeană' şi că Seulul şi Phenianul 'confirmă obiectivul comun de a obţine, printr-o denuclearizare totală, o peninsulă coreeană non-nucleară'.

Ulterior au fost emise apeluri pentru ratificarea documentului de către parlamentul de la Seul, astfel încât acordul intercoreean să rămână înscris în lege indiferent de situaţia politică din Coreea de Sud.

Peste jumătate dintre susţinătorii principalei formaţiuni de opoziţie, Partidul Libertăţii Coreene (LPK), se opun ratificării, însă aceasta a obţinut un sprijin larg în toate regiunile şi din partea tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv a persoanelor trecute de 60 de ani.

Sondajul a fost realizat miercuri pe un eşantion de 500 de persoane şi are o marjă de eroare de +/-4,4%. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

5 Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat oficial în România / Un bărbat care a intrat în contact cu ital…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb