Coreea de Sud intenţionează să pună capăt unui controversat grup de coordonare asupra Coreii de Nord

Coreea de Sud intenţionează să pună capăt unui controversat grup de coordonare asupra Coreii de Nord

Statele Unite şi Coreea de Sud au acceptat să ia în considerare abandonarea unui grup de lucru stabilit pentru a coordona politica asupra Coreii de Nord, văzut ca o modalitate pentru Washington de blocare a proiectelor intercoreene, a anunţat marţi Ministerul de Externe de la Seul, citat de Reuters.

În timpul unor discuţii luni între reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord Sung Kim şi omologul său sud-coreean Noh Kyu-duk, cei doi au fost de acord "să ia în considerare încetarea grupului de lucru", consolidând în acelaşi timp cooordonarea la alte niveluri, a declarat ministerul într-un comunicat.

Administraţia preşedintelui sud-coreean Moon Jae In ar vedea încetarea grupului de lucru ca un gest de bunăvoinţă din partea noului preşedinte american Joe Biden, a declarat Ramon Pacheco Pardo, expert în Coreea la King's College din Londra.

"Din perspectiva sud-coreeană, acesta a fost practic un mecanism pentru ca SUA să blocheze proiectele intercoreene în timpul perioadei Trump", a spus el. "Ar fi o acţiune politică inteligentă pentru administraţia Biden să pună capăt grupului, în timp ce consultarea între Washington şi Seul va avea loc oricum", a adăugat el. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cursă entuziasmantă la JO 2020! Ancuța Bodnar și Simona Radiș și-au spulberat adversarele în calificări și sun…

2 Acuzată că face gărzi „la negru”, directoarea medicală de la Socola a demisionat prin e-mail din vacanța din R…

3 Ceva mai penibil nu există...

4 Așa o fi?

5 Șeful unui clan mafiot din Austria și-a tocat dușmanii, i-a făcut mici și i-a mâncat cu muștar și ceapă