Coreea de Sud intenţionează să pună capăt unui controversat grup de coordonare asupra Coreii de Nord

Coreea de Sud intenţionează să pună capăt unui controversat grup de coordonare asupra Coreii de Nord

Statele Unite şi Coreea de Sud au acceptat să ia în considerare abandonarea unui grup de lucru stabilit pentru a coordona politica asupra Coreii de Nord, văzut ca o modalitate pentru Washington de blocare a proiectelor intercoreene, a anunţat marţi Ministerul de Externe de la Seul, citat de Reuters.

În timpul unor discuţii luni între reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord Sung Kim şi omologul său sud-coreean Noh Kyu-duk, cei doi au fost de acord "să ia în considerare încetarea grupului de lucru", consolidând în acelaşi timp cooordonarea la alte niveluri, a declarat ministerul într-un comunicat.

Administraţia preşedintelui sud-coreean Moon Jae In ar vedea încetarea grupului de lucru ca un gest de bunăvoinţă din partea noului preşedinte american Joe Biden, a declarat Ramon Pacheco Pardo, expert în Coreea la King's College din Londra.

"Din perspectiva sud-coreeană, acesta a fost practic un mecanism pentru ca SUA să blocheze proiectele intercoreene în timpul perioadei Trump", a spus el. "Ar fi o acţiune politică inteligentă pentru administraţia Biden să pună capăt grupului, în timp ce consultarea între Washington şi Seul va avea loc oricum", a adăugat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia