Coreea de Sud: Parchetul cere 30 de ani de închisoare pentru fosta preşedintă Park, într-un caz de corupţie

Coreea de Sud: Parchetul cere 30 de ani de închisoare pentru fosta preşedintă Park, într-un caz de corupţie

Parchetul sud-coreean a cerut condamnarea la 30 de ani de închisoare a fostei preşedinte a ţării, Park Geun-hye, într-un caz de corupţie şi abuz de putere care a condus la demiterea acesteia, transmit marţi dpa, AFP şi Reuters, preluând agenţia Yonhap.

Park, în vârstă de 66 de ani, a fost inculpată în aprilie 2017 pentru 18 capete de acuzare, printre care primire de mită, abuz de putere şi scurgere de secrete de stat, potrivit Yonhap.

Park a fost acuzată că i-a permis confidentei sale Choi Soon-sil să se amestece prea mult în afacerile de stat, deşi aceasta nu deţinea nicio funcţie oficială.

Park Geun-hye a fost destituită de Curtea Constituţională în martie 2017, după ce fusese suspendată pentru corupţie, în urma mai multor săptămâni de proteste care îi cereau demisia. Fosta preşedintă se află de aproape un an în detenţie preventivă.

Choi Soon-sil a fost timp de decenii o prietenă foarte apropiată a lui Park Geun-hye, până într-acolo încât a fost numită de mass-media sud-coreene ''Rasputin'' feminin pentru influenţa pe care ar fi avut-o asupra fostei preşedinte. Acuzată că s-a folosit de relaţiile de prietenie cu preşedinta Park pentru a cere fonduri de la marile companii din ţară, aceasta a fost condamnată la 20 de ani de închisoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...