Coreea de Sud: Un soldat a tras din greşeală la frontiera cu Coreea de Nord

Coreea de Sud: Un soldat a tras din greşeală la frontiera cu Coreea de Nord

Un soldat sud-coreean a tras din greşeală cu o mitralieră în apropiere de frontiera cu Coreea de Nord, obligând armata ţării să anunţe Phenianul că este vorba de un tir involuntar, relatează duminică agenţia sud-coreeană Yonhap.

Cele două Corei sunt tehnic în stare de război după armistiţiul din 1953. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Patru gloanţe reale au fost trase din greşeală în timpul unui exerciţiu de sâmbătă seară, la frontiera cu Coreea de Nord în provincia Gangwon, a anunţat Yonhap, citând ofiţeri ai armatei, scrie Agerpres.

Toate aceste proiectile au căzut în Coreea de Sud şi, din câte se pare, nu au provocat pagube.

Unitatea sud-coreeană a informat imediat Phenianul că tirul a fost involuntar şi că şi-a întărit vigilenţa, au indicat ofiţerii.

Niciun semn special venind din Nord nu a fost detectat şi o anchetă este în curs pentru a determina circumstanţele exacte ale incidentului", a explicat pentru Yonhap un responsabil militar sub acoperirea anonimatului.

Cele două Corei sunt tehnic în stare de război după armistiţiul din 1953 şi sunt separate de o zonă demilitarizată (DMZ), de patru kilometri lărgime şi lungă de 250 km.

În pofida numelui său, DMZ este unul dintre locurile cele mai fortificate din lume, plin de câmpuri de mine şi garduri de sârmă ghimpată.

Ultimul schimb de focuri între cele două tabere datează din mai 2020, când cel puţin patru gloanţe nord-coreene au atins un post de pază sud-coreean în partea centrală a DMZ, antrenând o ripostă a Seulului.

Soldaţii de la Phenian au tras, de asemenea, asupra unui transfug în 2017, dar Coreea de Sud nu a ripostat atunci.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima