Corespondența electronică a lui Hillary Clinton: Kerry neagă că ar fi cooperat cu FBI

Corespondența electronică a lui Hillary Clinton: Kerry neagă că ar fi cooperat cu FBI

Secretarul de stat american John Kerry, aflat într-o vizită în Irlanda, a negat - duminică - la Dublin - că ar fi cooperat cu FBI după ce poliția federală a redeschis ancheta în cazul adresei private de e-mail a candidatei democrate în alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, pe care aceasta o utilizase pe când se afla la conducerea Departamentului de Stat, relatează AFP.

"Nu, nimic nu mi-a fost notificat, nu, nimic nu am fost întrebat, nu, nu am nicio informație despre vreo cerere adresată secretariatului Departamentului de Stat și nici nu am alte comentarii de făcut cu privire la acest subiect", a afirmat John Kerry într-o declarație de presă.

Directorul FBI, James Comey, a anunțat vineri că noi mesaje ale fostului secretar de stat Hillary Clinton fuseseră descoperite și urmau să fie examinate de anchetatori, un nou episod în dosarul care afectează campania candidatei democratei, cu doar zece zile înaintea alegerilor prezidențiale.

Departamentul de Stat american negase deja la jumătatea lunii octombrie orice schimb de servicii cu FBI în 2015 pentru a reduce clasificarea unui e-mail confidențial al lui Hillary Clinton.

Prezent în Irlanda pentru a evoca în special procesul de pace în Irlanda de Nord, John Kerry a primit premiul Tipperary pentru pace în semn de recunoștință pentru eforturile sale pentru pacea în lume.

Secretarul de stat, care se va deplasa luni la Londra, a asigurat că americanii continuă "să se implice, zilnic, pentru a găsi o soluție la dezastrul umanitar în Alep și la războiul" din Siria.

Kerry și-a mai exprimat angajamentul în negocierile asupra TTIP (sau TAFTA), acord comercial care urmărește suprimarea barierelor vamale și procedurale între SUA și UE. "Vom continua negocierile și, în funcție de cine va fi ales președinte al SUA, nu cred că negocierile vor lua sfârșit", a spus el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

4 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!