Corina Crețu, după ce a demontat manipulările PSD: Am început să fiu atacată într-un mod șocant. Guvernul nu are depus niciun proiect major pentru finanțare cu fonduri europene

Corina Crețu, după ce a demontat manipulările PSD: Am început să fiu atacată într-un mod șocant. Guvernul nu are depus niciun proiect major pentru finanțare cu fonduri europene

Corina Crețu, după ce a demontat manipulările PSD: Am început să fiu atacată într-un mod șocant. Guvernul nu are depus niciun proiect major pentru finanțare cu fonduri europene. Comisarul european Corina Crețu denunță "atacurile pornite ca la un semnal" la adresa sa și la adresa Uniunii Europene și răspunde acuzațiilor că este vândută intereselor străine, după ce a avertizat că trebuie accelerate proiectele pentru dezvoltarea României. Declaraţiile Corinei Creţu vin în contextul criticilor din ultimele zile lansate de PSD, dar și de Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă. Acesta a spus că, potrivit BEI, costul pentru spitalul regional din Iaşi este de 530 milioane de euro, iar restul de 480 milioane euro sunt costuri care revin statului român. De asemenea, secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu a lansat un atac extrem de dur la adresa Corinei Crețu.

Postarea integrală pe Facebook a Corinei Crețu: 

Nu știu dacă ați urmărit, dar aseară, ca la un semnal, după ce am zis că studiul de fezabilitate al spitalelor regionale costă 1,8 milioane euro (și nu 250, cât se avansase în spațiul public), am început să fiu atacată într-un mod șocant.

Aceste atacuri pornite ca la un semnal la adresa mea și mai ales atacurile la adresa Uniunii Europene, injuriile prin care sunt acuzată că sunt vândută intereselor străine, în condițiile în care toți știu câte eforturi am făcut preluând pe fonduri europene toate creditele României pe care le avea de plătit către Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană de Dezvoltare, salariile funcționarilor din România care lucrează pe fonduri europene, făcând zeci de proiecte care nu s-au terminat la timp și pt care statul pierdea aproximativ 3 miliarde de euro, sincer, toate acestea mă lasă fără cuvinte.

Aș fi înțeles să fiu considerată trădătoare de partid și de țară, dacă am fi avut depuse la Comisia Europeană zeci de proiecte care tergiversau sau pe care le-am fi uitat perioade lungi de timp.

Repet, din păcate nu mai avem în analiză proiecte majore depuse la Comisie în afara Magistralei de Metro M6, proiect în legătură cu care încă aștept un răspuns la o scrisoare adresată de către Directorul General al DG Regio, Dl Marc Lemaitre, Ministrului Transporturilor, fără de care regulamentele nu îmi permit să adopt o decizie.

Nici un alt proiect major nu e depus la Comisia Europeană, în condițiile în care România a depășit cu mult datele la care singură s-a angajat că le va depune, nu numai pentru spitalele regionale, dar și pentru autostrăzile Pitești-Sibiu, Târgu Mureș-Iași, Craiova-Pitești, podul de la Brăila, Metroul Pipera-Berceni, Centura Bucureștiului, etc.

E trist că reușim în alte state să dezvoltăm și să deblocăm proiecte, iar de la București primesc doar acuzații și insulte. Nu numai eu, dar și serviciile Comisiei Europene sau ale celorlalte instituții europene.

Pentru perioada 2021-2027, viitorul Buget European, m-am zbătut pentru mai mulți bani pentru România, astfel încât aceasta să beneficieze de încă 8 miliarde față de actuala perioadă de programare pentru investiții în interesul cetățenilor români.

Când reușești, în ciuda plecării celui de-al doilea mare contributor la Bugetul UE, Marea Britanie, să obții o creștere cu 10 la sută a fondurilor europene pentru țara ta, ești, cu siguranță, în slujba unor interese străine, nu-i așa?

Va las pe Dvs să apreciați munca și loialitatea mea față de România și Uniunea Europeană.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...