Coronavirus - Ceremonia 'Ocarurilor' de Bollywood, amânată în India

Coronavirus - Ceremonia 'Ocarurilor' de Bollywood, amânată în India

Industria cinematografică indiană a anunţat vineri amânarea celui mai important eveniment anual al său, echivalentul premiilor Oscar pentru Bollywood, din cauza epidemiei de coronavirus, informează AFP şi DPA.

Organizatorii premiilor Academiei Internaţionale de Film din India (IIFA), eveniment care urma să se desfăşoare la sfârşitul lunii martie în oraşul Indore din centrul ţării, au anunţat printr-un comunicat că amână ceremonia ''din cauza îngrijorărilor tot mai mari cu privire la răspândirea COVID-19 şi pentru a proteja sănătatea şi siguranţa fanilor IIAF''.

Evenimentul, cel mai important al anului din masiva industrie a filmului din India, urma să aibă loc în perioada 27-29 martie.

Unele nume importante de la Bollywood, printre care Shah Rukh Khan, Salman Khan şi Katrina Kaif, îşi anunţaseră prezenţa la această ceremonie din statul Madhya Pradesh.

''O nouă dată şi planurile pentru organizarea IIFA în Madhya Pradesh vor fi anunţate ulterior'', se precizează în comunicat.

Cu peste 1.800 de filme lansate în 2018, într-o varietate de limbi, India este cel mai mare producător cinematografic din lume.

Potrivit cifrelor oficiale, India este foarte puţin afectată de epidemia mondială de coronavirus, care a izbucnit în decembrie în China. În prezent, în India au fost înregistrate doar 31 de cazuri de infecţie, conform celui mai recent raport al autorităţilor indiene, jumătate dintre pacienţi fiind un grup de turişti italieni.

Ţara cu 1,3 miliarde de locuitori şi cu un sistem de sănătate deja copleşit a adoptat măsuri preventive pentru a evita răspândirea bolii virale pe teritoriul său. Autorităţile au avertizat cu privire la organizarea adunărilor de amploare şi mai multe evenimente sau conferinţe au fost deja anulate.

Numărul cazurilor de coronavirus nou înregistrate la nivel mondial de la începutul epidemiei a crescut la 97.510, dintre care 3.346 de decese, în 85 de ţări şi teritorii, potrivit unui bilanţ realizat de AFP din surse oficiale, joi, la 17:00 GMT. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”