Coronavirus - Confruntată cu o creştere semnificativă a numărului de contaminări, Belgia trebuie să ''acţioneze rapid'' (autorităţi)

Coronavirus - Confruntată cu o creştere semnificativă a numărului de contaminări, Belgia trebuie să ''acţioneze rapid'' (autorităţi)

Belgia înregistrează o creştere semnificativă a numărului de contaminări cu noul coronavirus şi trebuie să "acţioneze rapid" pentru a evita noi măsuri de izolare, a avertizat miercuri Centrul naţional de criză, potrivit AFP.

"Trebuie să evităm efectul bulgărelui de zăpadă înainte de a provoca o nouă avalanşă", a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai acestui centru, Boudewijn Catry.

O reuniune a Comitetului naţional de securitate a fost convocată joi pentru a examina măsurile care urmează să fie implementate şi posibilitatea înăspririi unora dintre acestea la nivel naţional.

Numărul cazurilor noi în perioada 12-18 iulie a crescut cu 89%, în medie cu 184 de cazuri diagnosticate pe zi, faţă de 98 săptămâna precedentă.

"Este vorba despre persoane tinere, cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani, contaminate în timpul petrecerilor sau adunărilor", a precizat purtătorul de cuvânt. "Cei mai vârstnici nu sunt cei mai afectaţi, însă vom continua să îi protejăm", a completat el.

Marţi, în spitalele belgiene se aflau 178 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 35 la terapie intensivă.

"În prezent, această creştere se accelerează zi de zi, în pofida măsurilor implementate", au avertizat experţii.

Miercuri, bilanţul COVID-19 în Belgia ajunsese la 64.258 de infectări şi 9.805 de decese.

"Comportamentele necorespunzătoare pot declanşa un potenţial nou val de contaminare", a avertizat un alt purtător de cuvânt al Centrului naţional de criză, Antoine Iseux. "Acest lucru ar putea duce la adoptarea de măsuri restrictive, la fel ca în martie-aprilie", a adăugat el.

Printre ţările cele mai afectate de noul coronavirus, Belgia are cel mai mare număr de decese raportat la populaţia sa, cu 85 de morţi la 100.000 de locuitori

Recensământul deceselor cauzate de COVID-19, realizat de către autorităţile belgiene, este unul dintre cele mai exhaustive din lume, fiind incluse decesele posibil legate de virus, însă fără ca această legătură să fi fost dovedită printr-un test.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Simona Tatu, editor online: Adrian Dãdârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Ea e madam Ciolacu. Poate cea mai de succes covrigăreasă din Buzău...

3 Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat / Un psiholog calcă pe cutume și-l „diagnostichează” pe Iohannis

4 Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

5 De citit...