Coronavirus - Noua Zeelandă îşi închide frontierele pentru cetăţenii străini

Coronavirus - Noua Zeelandă îşi închide frontierele pentru cetăţenii străini

Noua Zeelandă îşi închide graniţele pentru toate persoanele cu excepţia cetăţenilor săi şi a rezidenţilor permanenţi, în încercarea de a stopa răspândirea noului coronavirus, a declarat premierul Jacinda Ardern, potrivit DPA.

Partenerilor şi copiiilor cetăţenilor sau rezidenţilor permanenţi, precum şi unora dintre profesioniştii cheie din domeniul sănătăţii, nu li se va aplica această interdicţie care va intra în vigoare cu un minut înainte de miezul nopţii (10:59 GMT, joi).

Ardern ş-a motivat decizia prin faptul că "era din ce în ce mai îngrijorată că persoanele care vizitau Noua Zeelandă nu se autoizolau în mod adecvat", "ceea ce constituia un risc inacceptabil căruia am decis să-i punem capăt".

Noua Zeelandă a confirmat 18 cazuri noi de COVID-19 în ultimele 48 ore, bilanţul cazurilor de infectare din această ţară ajungând la 28. AGERPRES/ (AS - autor: Ana Bîgu, editor: Dana Purgaru, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”