Coronavirus - Teatrul Bolşoi şi-a închis porţile publicului până la 10 aprilie

Coronavirus - Teatrul Bolşoi şi-a închis porţile publicului până la 10 aprilie

Teatrul Bolşoi, "templul" baletului rus, şi-a închis luni porţile publicului până la 10 aprilie pentru a combate răspândirea pandemiei de coronavirus, relatează EFE.

Nu vor avea loc nici spectacole, nici concerte în niciuna din sălile teatrului până la 10 aprilie, potrivit unui comunicat la teatrului din Moscova.

Au fost de asemenea suspendate vizitele tuturor artiştilor şi interpreţilor ruşi şi străini.

Teatrul, al cărui sezon începe în fiecare în octombrie, va anunţa marţi mecanismul de restituire a biletelor.

Tenorul spaniol Placido Domingo fusese invitat de Bolşoi să cânte la sfârşitul lunii aprilie, cu prilejul punerii în scenă a operei La Traviata.

Ministerul rus al Culturii a făcut apel la restricţionarea evenimentelor cu participare masivă şi la interzicerea accesului turiştilor străini în muzee şi alte instituiţii culturale.

Principalul muzeu al ţării, Hermitage din Sankt Petersburg, a negat recent că intenţionează să-şi închidă porţile, deşi a admis o scădere a numărului vizitelor.

Primăria din Moscova a anunţat măsuri mai drastice de luptă împotriva noului coronavirus, precum interzicerea oricărui tip de activităţi publice în aer liber şi cele la care participă peste 50 de persoane în spaţii închise.

Au fost de asemenea închise şcolile la sfârşitul săptămânii până în data de 12 aprilie.

Rusia a înregistrat în ultimele zile o escaladare a numărului de contagieri care au ajuns la 93, dintre care 86 sunt persoane care au contractat infecţia în străinătate, majoritatea în China şi Italia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria