Coronavirus - Trump, criticat pentru expresia ''virus chinezesc''; pandemia nu are frontiere, potrivit OMS

Coronavirus - Trump, criticat pentru expresia ''virus chinezesc''; pandemia nu are frontiere, potrivit OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat utilizarea unor expresii, precum "virusul chinezesc", folosită frecvent şi de preşedintele american Donald Trump pentru a se referi la actuala pandemie de COVID-19, relatează joi EFE.

"Am dat clar de înţeles încă de la început că virusul nu are frontiere, nu ţine cont de culoarea pielii noastre sau de câţi bani avem în bancă şi este important să avem grijă de limbajul pe care îl folosim", a declarat la o conferinţă de presă directorul executiv al OMS pentru urgenţe sanitare, Mike Ryan.

Întrebat de mass-media din Hong Kong despre folosirea aproape zilnică a expresiei "virusul chinezesc" de către preşedintele american, Mike Ryan a precizat că "trebuie evitată corelarea unui virus cu o anumită etnie, pentru că este nevoie de solidaritate şi să lucrăm împreună".

"Pandemia de gripă din 2009 s-a declanşat în America de Nord, dar nu a fost denumită 'gripă americană'", a adăugat medicul irlandez. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…