Coronavirus - Trump, criticat pentru expresia ''virus chinezesc''; pandemia nu are frontiere, potrivit OMS

Coronavirus - Trump, criticat pentru expresia ''virus chinezesc''; pandemia nu are frontiere, potrivit OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat utilizarea unor expresii, precum "virusul chinezesc", folosită frecvent şi de preşedintele american Donald Trump pentru a se referi la actuala pandemie de COVID-19, relatează joi EFE.

"Am dat clar de înţeles încă de la început că virusul nu are frontiere, nu ţine cont de culoarea pielii noastre sau de câţi bani avem în bancă şi este important să avem grijă de limbajul pe care îl folosim", a declarat la o conferinţă de presă directorul executiv al OMS pentru urgenţe sanitare, Mike Ryan.

Întrebat de mass-media din Hong Kong despre folosirea aproape zilnică a expresiei "virusul chinezesc" de către preşedintele american, Mike Ryan a precizat că "trebuie evitată corelarea unui virus cu o anumită etnie, pentru că este nevoie de solidaritate şi să lucrăm împreună".

"Pandemia de gripă din 2009 s-a declanşat în America de Nord, dar nu a fost denumită 'gripă americană'", a adăugat medicul irlandez. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom