Coronavirus - Un eveniment destinat celebrării zilei de naştere a împăratului Naruhito, anulat

Coronavirus - Un eveniment destinat celebrării zilei de naştere a împăratului Naruhito, anulat

Primirea publicului în grădinile Palatului imperial pentru ziua de naştere a noului împărat japonez Naruhito pe 23 februarie a fost anulată, a anunţat luni Casa Imperială, din cauza temerilor provocate de răspândirea noului coronavirus, transmite AFP.

"În contextul actual, am decis să anulăm vizita publicului larg la Palat pentru aniversarea Majestăţii Sale", a anunţat Agenţia Casei Imperiale, în contextul în care duminică guvernul a solicitat evitarea adunărilor considerate "neesenţiale".

"Apariţia Majestăţii Sale dimineaţa, precum şi semnarea Cărţii de Aur de către public vor fi, de asemenea, anulate", a precizat Agenţia.

Cel puţin 60 de persoane infectate cu noul coronavirus au fost identificate în Japonia, fără a-i lua în calcul şi pe cei peste 450 de pasageri şi membri ai echipajului unui pachebot aflat în carantină.

Ministrul japonez al Sănătăţii, Katsunobu Kato, a avertizat duminică că Japonia intră într-o "nouă fază" a acestei infecţii virale, în condiţiile în care autorităţile identifică zi de zi noi cazuri în rândul persoanelor care nu au vizitat China şi nici nu au intrat în contact cu vizitatori din această ţară.

Între timp, presa japoneză a raportat că alergătorii amatori nu vor fi admişi la Maratonul de la Tokyo, programat pentru 1 martie, acesta urmând să fie rezervat doar profesioniştilor.

"În acest moment nu putem anunţa o decizie oficială. Studiem problema şi imediat ce va fi luată o decizie o vom face publică ", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizatorilor.

Ultima dată când un eveniment dedicat zilei de naştere a suveranului a fost anulat datează din 1996, după o luare de ostatici la reşedinţa ambasadorului japonez în Peru în timpul unei recepţii în onoarea împăratului de atunci, Akihito.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale