Coronavirus - Un vaccin ar urma să intre în scurt timp în faza de teste clinice în China

Coronavirus - Un vaccin ar urma să intre în scurt timp în faza de teste clinice în China

Unele vaccinuri împotriva noului coronavirus dezvoltate de universităţi din China ar urma să ajungă în cel mai scurt timp în faza de teste clinice sau ar putea fi chiar puse la dispoziţie pentru utilizare în situaţii de urgenţă, a indicat marţi un oficial chinez citat de Xinhua.

Un vaccin bazat pe vectorul viral gripal este testat în momentul de faţă pe animale pentru a-i verifica siguranţa şi eficacitatea, testarea clinică fiind programată să înceapă către sfârşitul lui aprilie, a afirmat la o conferinţă de presă la Beijing Lei Chaozi, oficial în Ministerul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a făcut apel încă de la Anul noul chinezesc (la sfârşitul lui ianuarie) către universităţi şi colegii, precum şi către institutele de cercetare ştiinţifică şi companiile asociate să accelereze cercetările cu privire la un vaccin împotriva Covid-19, a menţionat Lei.

Acesta a precizat că cercetările cu privire la un vaccin desfăşurate de universităţile şi colegiile din China au avansat potrivit regulamentelor şi legislaţiei în vigoare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”