Coronavirus - YouTube reduce calitatea streaming-ului în Europa în contextul pandemiei

Coronavirus - YouTube reduce calitatea streaming-ului în Europa în contextul pandemiei

Platforma YouTube a companiei Alphabet Inc a anunţat vineri că va reduce calitatea streaming-ului pe teritoriul Uniunii Europene pentru a evita suprasolicitarea internetului în contextul în care mii de europeni, izolaţi din cauza pandemiei de coronavirus, fac trecerea la telemuncă şi urmăresc înregistrări video acasă, informează Reuters.

YouTube este a doua companie după Netflix care acţionează după ce comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a solicitat platformelor de streaming să reducă din calitatea înregistrărilor video pentru a preveni blocarea reţelei de internet.

Înregistrările video reprezintă o parte substanţială a traficului de date pe internet.

Demersul vine după ce Breton a discutat cu directorul executiv al Alphabet, Sundar Pichai, şi cu Susan Wojcicki, CEO al YouTube. Până în prezent, au fost observate doar câteva "vârfuri" de utilizare, dar s-a luat decizia să se acţioneze pentru reducerea la minimum a presiunii exercitate asupra sistemului.

"Adoptăm hotărârea de a ne modifica temporar traficul în UE până la nivel standard, în mod implicit", a anunţat compania într-un comunicat.

Conţinutul video de calitate standard nu are la fel de multe detalii grafice şi nu este la fel de clar prin comparaţie cu înregistrările video de înaltă definiţie.

Furnizorii de telecomunicaţii din Europa, de la Vodafone la Deutsche Telekom, au raportat o creştere a traficului de date în ultimele zile, obligându-l pe Breton să facă acest apel pentru a se evita suprasolicitarea internetului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...