Coronavirus / China: Noua reapariţie a coronavirusului a fost pusă în general sub control

Coronavirus / China: Noua reapariţie a coronavirusului a fost pusă în general sub control

Cea mai gravă reizbucnire a epidemiei cu noul coronavirus în China din ultimul an a fost pusă sub control, în cea mai mare parte, au afirmat vineri autorităţile sanitare chineze, transmit dpa şi Xinhua.

Riscul unei noi răspândiri a coronavirusului la nivel naţional este "comparativ scăzut", a afirmat He Qinghua, responsabil al Comisiei pentru sănătate, citat de media de stat chineze.

Noua intensificare a contaminărilor, care a avut la bază varianta puternic contagioasă Delta, a constat în depistarea a circa 1280 de cazuri în 48 de oraşe din 18 provincii şi regiuni chineze, a menţionat oficialul chinez.

În 36 de oraşe dintre cele 48 nu a fost detectat niciun caz nou în ultimele cinci zile, a adăugat acesta.

Autorităţile chineze au reacţionat la creşterea numărului de cazuri cu restricţii de circulaţie, suspendarea unor legături de transport, testare în masă şi carantină.

S-a stabilit că noua reapariţie a coronavirusului pornise de la infectarea a trei lucrători aeroportuari din Nanjing, în luna iulie, în timp ce igienizau un avion venit din Rusia.

China, ţara cu cea mai mare populaţie din lume - aproape 1,4 miliarde -, a ţinut, de anul trecut, sub control circulaţia virusului, dar intrările în ţară sunt sever restricţionate, cu o perioadă obligatorie de două-trei săptămâni într-o facilitate de carantină.

Circa 777 milioane de chinezi au fost vaccinaţi complet anticoronavirus până acum, deşi există întrebări privind eficienţa vaccinurilor chinezeşti împotriva "variantei Delta". Vaccinurile străine, cum este cel de la BioNtech/Pfizer, despre care se spune că este mai eficient, nu au fost aprobate deocamdată în China. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalistul Pro TV, reținut pentru 24 de ore / Marius Buga este acuzat de o faptă oribilă

2 Greu de digerat / S-a aflat cum l-au prins polițiștii pe jurnalistul Pro TV Marius Buga

3 Foarte interesante amănunte...

4 Jurnalistul Pro TV Marius Buga a fost arestat pentru 30 de zile / Detalii greu de digerat din dosarul de act sexual

5 Ce coace Ungaria? / Președintele Iohannis, atacat într-un ziar de casă al lui Viktor Orban