Coronavirus: 1.820 de decese în Marea Britanie, un nou record; 4,6 milioane de persoane vaccinate

Coronavirus: 1.820 de decese în Marea Britanie, un nou record; 4,6 milioane de persoane vaccinate

Marea Britanie a înregistrat miercuri 1.820 de noi decese asociate COVID-19, un nou record zilnic de la începutul pandemiei, transmite AFP.

Numărul noilor cazuri de infectare, de 38.905, şi-a continuat însă tendinţa descrescătoare observată în ultimele zile în această ţară foarte afectată de o mutaţie mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2 descoperită aici în decembrie. Deşi ea în sine nu provoacă îmbolnăviri mai grave, această mutaţie sporeşte mortalitatea prin creşterea numărului infectărilor şi a presiunii asupra sistemului sanitar.

Situaţia este ''foarte, foarte rea în acest moment, cu o presiune enormă, iar în unele locuri ceea ce oamenii trebuie să gestioneze (în spitale) seamănă cu o zonă de război'', a declarat consilierul ştiinţific al guvernului britanic, Patrick Vallance.

În acest timp continuă campania masivă de vaccinare a populaţiei, până miercuri 4,6 milioane de britanici fiind imunizaţi cu prima doză de vaccin. Obiectivul guvernului de la Londra este ca până la jumătatea lunii februarie să vaccineze întregul personal sanitar şi vârstnicii de peste 70 de ani, în total circa 15 milioane de persoane.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 A comis-o! Un sfârc nărăvaș a sărit din cupa sutienului Biancăi Drăgușanu!