Coronavirus: 61 de cetăţeni români au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 la intrarea în Grecia în perioada 1-19 iulie

Coronavirus: 61 de cetăţeni români au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 la intrarea în Grecia în perioada 1-19 iulie

Un număr de 61 de cetăţeni români au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus la intrarea în Grecia în perioada 1-19 iulie, a anunţat marţi şeful Protecţiei Civile elene, Nikos Hardalias, citat de publicaţia online keeptalkinggreece.com.

Potrivit responsabilului grec, în perioada menţionată au fost testate pentru COVID-19 la intrarea în Grecia 127.900 de persoane, respectiv 13% din totalul cetăţenilor străini care au intrat în această ţară pe la frontierele aeriene, terestre şi maritime, fiind astfel confirmate 295 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

''Majoritatea cazurilor confirmate în rândul turiştilor provin din Serbia (78), Bulgaria (63), România (61), Albania (23) şi SUA (6)'', a declarat Nikos Hardalias.

El a precizat că numai 53 dintre aceste cazuri sunt în prezent active, 35 sunt vindecate, iar ceilalţi turişti confirmaţi pozitiv au revenit în ţările lor.

''Am ştiut că vor fi cazuri importate în rândul vizitatorilor străini, dar am operaţionalizat un sistem de screening al călătorilor şi de identificare a posibilelor cazuri, astfel încât atât vizitatorii cât şi cei care lucrează în zonele turistice să fie protejaţi'', a mai declarat oficialul grec.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria