Coronavirus: 8.822 de noi cazuri în prima zi de vaccinare în Franţa

Coronavirus: 8.822 de noi cazuri în prima zi de vaccinare în Franţa

Franţa a înregistrat 8.822 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, potrivit Departamentului Sănătăţii Publice, datele fiind furnizate duminică, în prima zi de vaccinare în ţară, relatează AFP.

Numărul de cazuri confirmate variază semnificativ în zilele în care laboratoarele sunt închise, cum sunt sărbătorile legale, ceea ce face dificilă o comparaţie cu zilele anterioare.

În următoarele zile se aşteaptă o reechilibrare a situaţiei, în timp ce campania de vaccinare franceză a fost lansată simbolic în două cămine pentru vârstnici.

Rata de cazuri pozitive, care măsoară procentajul de persoane pozitive pentru COVID-19 din totalul celor testate, a continuat să scadă la 2,9%, faţă de 3,1% cu o zi înainte şi 3,4% vineri. Acest indicator cheie se situa la 6,4% pe 8 decembrie, când a fost introdusă o nouă metodă de contabilizare a cazurilor.

În total, peste 2,55 milioane de cazuri de COVID -19 au fost confirmate în Franţa de la începutul epidemiei, dintre care peste 20.000 vineri.

Franţa a înregistrat încă 175 de decese legate de coronavirus dintr-un total de 62.746, anunţate de la începutul pandemiei, potrivit agenţiei sanitare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!

5 VIDEO Ca orice român obișnuit, Udrea și-a sărbătorit fetița care a împlinit doi ani la Disneyland Paris...