Coronavirus: 8.822 de noi cazuri în prima zi de vaccinare în Franţa

Coronavirus: 8.822 de noi cazuri în prima zi de vaccinare în Franţa

Franţa a înregistrat 8.822 de cazuri noi de COVID-19 în 24 de ore, potrivit Departamentului Sănătăţii Publice, datele fiind furnizate duminică, în prima zi de vaccinare în ţară, relatează AFP.

Numărul de cazuri confirmate variază semnificativ în zilele în care laboratoarele sunt închise, cum sunt sărbătorile legale, ceea ce face dificilă o comparaţie cu zilele anterioare.

În următoarele zile se aşteaptă o reechilibrare a situaţiei, în timp ce campania de vaccinare franceză a fost lansată simbolic în două cămine pentru vârstnici.

Rata de cazuri pozitive, care măsoară procentajul de persoane pozitive pentru COVID-19 din totalul celor testate, a continuat să scadă la 2,9%, faţă de 3,1% cu o zi înainte şi 3,4% vineri. Acest indicator cheie se situa la 6,4% pe 8 decembrie, când a fost introdusă o nouă metodă de contabilizare a cazurilor.

În total, peste 2,55 milioane de cazuri de COVID -19 au fost confirmate în Franţa de la începutul epidemiei, dintre care peste 20.000 vineri.

Franţa a înregistrat încă 175 de decese legate de coronavirus dintr-un total de 62.746, anunţate de la începutul pandemiei, potrivit agenţiei sanitare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...