Coronavirus: A început vaccinarea anti-COVID-19 în Ucraina

Coronavirus: A început vaccinarea anti-COVID-19 în Ucraina

În Ucraina a început miercuri vaccinarea împotriva COVID-19; primii imunizaţi la coronavirus vor fi medicii, informează Reuters.

Ministrul sănătăţii, Maksim Stepanov, a anunţat începutul campaniei, iar premierul Denis Şmigal a precizat într-un mesaj în reţeaua Twitter că "procesul sigur de vaccinare va avea loc pe bază de voluntariat şi va fi efectuat de echipe mobile calificate".

Ucraina este în urmă faţă de ţările vecine la achiziţionarea vaccinurilor pentru populaţia sa de 41 de milioane, însă a refuzat să utilizeze produsul Sputnik V din Rusia, solicitând în schimb sprijinul statelor din Uniunea Europeană.

Marţi, ucrainenii au recepţionat primul lot de 500.000 de doze de vaccin Oxford/AstraZeneca de la Serum Institute din India, cel mai mare producător mondial de vaccinuri.

Autorităţile de la Kiev au planificat începerea vaccinării în masă la jumătatea lui februarie, prin programul COVAX pentru ţările mai sărace, însă au fost nevoite să amâne data din cauza întârzierii livrărilor.

După restricţii severe de circulaţie la începutul anului, evoluţia epidemiei în Ucraina a încetinit. O excepţie este regiunea Ivano-Frankisk din vest, unde numărul de cazuri a crescut brusc şi s-au instalat spitale mobile.

Până acum, în Ucraina s-au înregistrat 1,3 milioane de cazuri de contaminare cu coronavirus, urmate de 25.309 decese. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Așa o fi?

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

5 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu