Coronavirus: Abu Dhabi Stem Cell Center a dezvoltat un tratament inovator cu rezultate iniţiale promiţătoare

Coronavirus: Abu Dhabi Stem Cell Center a dezvoltat un tratament inovator cu rezultate iniţiale promiţătoare

O echipă de medici şi cercetători de la Abu Dhabi Stem Cell Center (ADSCC) a dezvoltat un tratament inovator şi promiţător pentru infecţiile cu COVID-19 folosind celule stem. Acesta constă în extragerea celulelor stem din sângele pacientului şi reintroducerea lor după ce sunt activate, potrivit www.mofaic.gov.ae .

Noul tratament a fost administrat în Emiratele Arabe Unite la 73 de pacienţi cu COVID-19, care au fost trataţi cu succes şi vindecaţi de virus prin inhalarea medicaţiei în plămânii lor după ce a fost nebulizată într-o ceaţă fină. Se presupune că efectul său terapeutic este regenerarea celulelor pulmonare şi modularea răspunsului imun astfel încât să împiedice sistemul imunitar să reacţioneze prea mult la infecţia cu COVID-19 şi să provoace deteriorarea suplimentară a celulelor sănătoase.

Metoda a trecut cu succes faza iniţială a studiilor clinice, demonstrând siguranţa medicaţiei. Niciunul dintre pacienţii trataţi astfel nu a raportat efecte adverse imediate şi nu au fost interacţiuni cu protocoalele convenţionale de tratament pentru pacienţii cu COVID-19.

Testele pentru a demonstra eficacitatea tratamentului sunt în curs de desfăşurare şi se aşteaptă să fie finalizate în câteva săptămâni. Ministerul Economiei din Emiratele Arabe Unite a acordat un brevet pentru metoda inovatoare în care sunt colectate celulele stem în vederea dezvoltării noului tratament.

De menţionat că tratamentul a fost administrat pacienţilor împreună cu intervenţia medicală convenţională şi va continua să fie aplicat ca adjuvant la protocoalele de tratament stabilite, mai degrabă decât ca înlocuitor.

Acest tratament extinde arsenalul de intervenţii şi este reprezentativ pentru efortul concertat şi angajamentul guvernului Emiratelor Unite pentru a pune capăt pandemiei COVID-19. Intervenţiile non-farmacologice pentru a preveni răspândirea COVID-19, precum statul acasă, distanţarea socială şi măsurile de prevenire şi control al infecţiei rămân necesare pentru a reduce povara bolii asupra sistemului de sănătate.

ADSCC este un centru de asistenţă specializat care se concentrează pe terapia celulară, medicina regenerativă şi cercetarea de ultimă oră asupra celulelor stem.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu