Coronavirus: Administraţia Trump va relua finanţarea parţială a OMS

Coronavirus: Administraţia Trump va relua finanţarea parţială a OMS

Administraţia americană condusă de preşedintele Donald Trump va relua finanţarea parţială a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a relatat vineri noaptea postul de televiziune Fox News, potrivit Reuters.

Administraţia Trump va ''fi de acord să plătească până la un nivel egal cu ceea ce China plăteşte drept contribuţii'' la OMS, se arată într-un proiect de hotărâre a guvernului american, citat de Fox News.

Trump a suspendat contribuţia SUA la bugetul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pe 14 aprilie, acuzând acest for că promovează ''dezinformarea'' făcută de China în legătură cu izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi anunţând că administraţia de la Washington va lansa un proces de reformare a OMS.

Reprezentanţi oficiali ai organizaţiei au respins acuzaţiile părţii americane, în timp ce Beijingul a insistat că este transparent şi deschis.

SUA sunt cel mai mare contributor al OMS. În cazul în care contribuţia americană va fi egală cu cea a Chinei, atunci noul nivel de finanţare va fi de aproximativ o zecime din finanţarea anterioară de 400 milioane dolari pe an.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…