Coronavirus: Angela Merkel spune că îi lipseşte contactul personal cu colegii

Coronavirus: Angela Merkel spune că îi lipseşte contactul personal cu colegii

Cancelarul federal german Angela Merkel susţine că îi lipseşte contactul personal cu colegii, în condiţiile în care ea lucrează de acasă în timpul pandemiei de coronavirus, informează vineri dpa.

Merkel, 65 de ani, se află în izolare începând de duminică, după ce a avut contact cu un medic ce a fost mai târziu testat pozitiv pentru COVID-19.

Angela Merkel a spus, în timpul unei conferinţe de presă joi seara, că este în continuare "foarte, foarte ocupată". Ea a detaliat că petrece mult timp în conferinţe video şi discuţii de grup pe telefon.

"Îmi lipseşte să pot veni la reuniunile de cabinet personal", a declarat Merkel, adăugând că îi lipseşte faptul că nu poate vedea oamenii în persoană.

Joi, liderul german a participat la videoconferinţa ţărilor din G20, urmată de o reuniune online a şefilor de stat şi de guvern din UE.

Merkel a constatat că formatul presupune noi provocări, dar a comentat că a redacta texte în comun "este posibil dacă eşti disciplinat, anunţi că vrei să iei cuvântul, apoi spui ce ai de spus".

În timpul conferinţelor video, nu este posibil să mergi în jurul mesei de negocieri şi să discuţi cu oamenii pentru ca o propunere de compromis să fie acceptată. "Însă, pe de altă parte, poţi să scrii unul altuia mesaje. În aces sens, se dovedeşte că se poate lucra destul de bine", a dat Merkel asigurări.

Angela Merkel a mai spus că a găsit "destul de interesantă" videoconferinţa G20. "Însă nu este la fel de bine cum ar fi fost să stăm împreună în persoană", a adăugat ea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…