Coronavirus: Apariţia de noi cazuri în piaţa din Beijing "este în faza finală"

Coronavirus: Apariţia de noi cazuri în piaţa din Beijing "este în faza finală"

Autorităţile chineze consideră că apariţia de cazuri legate direct de piaţa alimentară engros Xinfadi, cea mai mare din Beijing unde a izbucnit noul focar de coronavirus, se află deja "în faza finală", relatează marţi EFE.

Potrivit ultimului bilanţ al Comisiei Naţionale de Sănătate, în China s-au înregistrat în ultimele 24 de ore 22 de cazuri de COVID-19, dintre care 13 la Beijing, care s-au produs prin transmitere locală.

Focarul detectat la Xinfadi, principala piaţă de alimente proaspete, a ajuns până în prezent la 245 de cazuri, dari autorităţile îl consideră deja "controlat" graţie măsurilor adoptate pentru a-i frâna extinderea şi testelor masive.

Până luni, 2,34 milioane de locuitori din Beijing au fost supuşi unui test de coronavirus, reprezentând 10 la sută din populaţia capitalei, unde au fost instalate 480 de puncte de colectare a probelor.

Potrivit directorului adjunct al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor din China, Feng Zijian, dacă se analizează "curba incidenţei, alcătuirea şi provenienţa cazurilor" se poate ajunge la concluzia că marea parte a contagierilor între persoanele care au fost expuse focarului din piaţă a ajuns în etapa finală.

Totuşi, Feng, citat de portalul de ştiri Caixin, a avertizat că se vor înregistra în continuare unele contagieri, având în vedere că cei care au fost expuşi infectării directe în piaţă au răspândit virusul intracomunitar, dar a ţinut să precizeze că în aceste cazuri "gradul de transmitere este foarte scăzut".

"S-a putut controla focarul deoarece a fost depistat timpuriu iar măsurile de control au avut rezultate foarte bune, astfel încât răspândirea intracomunitară a fost controlată în mod eficient", a încheiat responsabilul chinez.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...