Coronavirus: Armata americană reduce numărul de participanţi la exerciţiul militar Defender-Europe 20

Coronavirus: Armata americană reduce numărul de participanţi la exerciţiul militar Defender-Europe 20

Armata americană a anunţat miercuri că a decis, din cauza epidemiei de coronavirus, să reducă amploarea exerciţiului militar Defender-Europe 20 la care intenţiona să trimită până în luna mai 20.000 de soldaţi, relatează AFP.

''După o revizuire atentă a activităţilor în curs în cadrul exerciţiului Defender-Europe 20 şi în contextul epidemiei provocate de coronavirus, vom modifica exerciţiul prin reducerea numărului de participanţi americani'', a anunţat armata într-un comunicat de presă.

"Activităţile asociate exerciţiului vor fi ajustate în consecinţă şi vom coopera strâns cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a îndeplini obiectivele prioritare" stabilite pentru acest exerciţiu militar, a menţionat sursa citată.

Armata americană planificase pentru acest exerciţiu cea mai mare desfăşurare militară în Europa din ultimii 25 de ani, cu 20.000 de soldaţi trimişi din Statele Unite pentru a se alătura celor 9.000 de militari aflaţi deja pe continent.

La manevrele militare urmau să participe în total 37.000 de militari aliaţi, în mai şi iunie, în 10 ţări europene.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro