Coronavirus: Australia a aprobat vaccinul anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca

Coronavirus: Australia a aprobat vaccinul anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca

Australia a aprobat vaccinul anti-COVID19 dezvoltat de AstraZeneca, al doilea vaccin împotriva noului coronavirus aprobat spre utilizare în această ţară, informează marţi dpa.

Administraţia Bunurilor Terapeutice (Therapeutic Goods Administration, TGA) a aprobat provizoriu vaccinul după ce acesta a îndeplinit standarde stricte în ceea ce priveşte siguranţa, calitatea şi eficacitatea, a declarat autoritatea de reglementare marţi.

Vaccinul a fost aprobat pentru adulţii cu vârsta de peste 18 ani, însă autoritatea de reglementare a precizat că decizia de a-i imuniza cu acesta pe cei cu vârsta de peste 65 de ani ar trebui luată de la caz la caz.


Foto: (c) LUKAS COCH / EPA


Premierul Scott Morrison a cerut tuturor australienilor să asculte sfaturile medicale oficiale, în condiţiile în care sondajele de opinie indică că aproximativ 20% din populaţie este sceptică cu privire la vaccinuri.

"Avem cei mai buni experţi medicali din lume. Ei sunt cei care iau decizii cu privire la ceea ce este sigur de luat şi dacă va fi eficace", a declarat el reporterilor din Canberra.

Vaccinul AstraZeneca va fi administrat în două doze, la 12 săptămâni distanţă, potrivit TGA.

Iniţial, dozele de vaccin vor fi importate în Australia, înainte ca 50 de milioane de doze să fie fabricate local, a informat agenţia de presă AAP.

Primele doze, folosind vaccinul Pfizer/BioNtech, se vor administra începând de luni după ce un transport de 142.000 de doze a aterizat în Australia.

Cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, Australia a înregistrat circa 28.700 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei - o rată pe cap de locuitor semnificativ mai mică decât majoritatea ţărilor dezvoltate. În prezent, numărul de decese asociate COVID-19 este de 909. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina