Coronavirus: Austria intră în carantină parţială

Coronavirus: Austria intră în carantină parţială

Austria intră în carantină parţială cel puţin patru săptămâni începând de marţi, în încercarea de a evita supraîncărcarea sistemului de sănătate în timpul unui al doilea val de infecţii cu coronavirus, relatează DPA.

Măsurile intră în vigoare în timp ce capitala Viena a fost blocată în mare parte, cu cel puţin un suspect încă în libertate după un atac terorist comis luni.

Spre deosebire de primul "lockdown" naţional impus la începutul acestui an, magazinele şi majoritatea şcolilor urmează să rămână deschise. Cu toate acestea, la Viena elevilor li se permite să rămână marţi acasă din cauza situaţiei de securitate din oraş.

La nivel naţional, restaurantele, barurile şi aproape toate instituţiile culturale şi de agrement urmează să se închidă. Oamenii nu ar trebui să-şi părăsească locuinţele între 20:00 şi 6:00 (19:00 şi 5:00 GMT), cu excepţia cazului în care au un motiv valid.

Măsurile au fost impuse pentru a evita ca sectorul sanitar să atingă capacitatea maximă, lucru preconizat să aibă loc potrivit previziunilor la mijlocul lunii noiembrie. Numărul paturilor la terapie intensivă ocupate de pacienţii cu COVID-19 a crescut cu 78% în decurs de o săptămână.

Austria a înregistrat în medie 336 de noi infecţii la 100.000 de locuitori în ultima săptămână, deşi în unele regiuni precum Tirolul numărul a fost chiar mai mare. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 Foarte interesante amănunte!