Coronavirus: Autorităţile din Hong Kong înăspresc din nou măsurile de distanţare fizică

Autorităţile din Hong Kong vor înăspri din nou măsurile de distanţare fizică începând de miercuri, pe fondul temerilor privind un al treilea val al COVID-19, a anunţat luni şefa executivului local Carrie Lam, potrivit Reuters.

Astfel, vor fi autorizate doar grupurile formate din cel mult patru persoane - faţă de 50 până acum. Această măsură a mai fost în vigoare în luna martie, în timpul celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19 din Hong Kong.

Douăsprezece categorii de activităţi, printre care sălile de fitness şi jocurile de noroc, trebuie să rămână închise timp de o săptămână. Restaurantele pot vinde mâncare doar pentru acasă şi numai după ora 18:00.

Hong Kong-ul a înregistrat luni încă 52 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, printre care 41 cu transmitere locală. Începând de la finalul lunii ianuarie, regiunea autonomă a raportat 1.522 de cazuri de COVID-19.

''Dacă nu avem un vaccin eficient care poate fi folosit pe scară largă în comunitate, am putea fi nevoiţi să convieţuim cu virusul pentru o perioadă'', a declarat Lam într-o conferinţă de presă desfăşurată luni. Ea a precizat că măsurile respective sunt rezultatul unei dezbateri în care au fost prezentate considerente legate de sănătatea publică, impactul economic şi acceptabilitatea socială.

Funcţionarii publici vor avea un program de lucru flexibil, iar purtarea măştii va fi obligatorie în mijloacele de transport public.

Anterior în cursul zilei de luni organizatorul Târgului de Carte din Hong Kong, unde vin anual aproximativ un milion de vizitatori, a anunţat că evenimentul, ce urma să înceapă la 15 iulie, va fi amânat, data nefiind deocamdată decisă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV