Coronavirus: Autorităţile din Renania de Nord - Westfalia extind carantina din Guetersloh şi în districtul vecin Warendorf

Coronavirus: Autorităţile din Renania de Nord - Westfalia extind carantina din Guetersloh şi în districtul vecin Warendorf

Autorităţile din landul german Renania de Nord - Westfalia au anunţat marţi că măsurile de carantină reinstituite în districtul Guetersloh, în urma importantului focar de coronavirus depistat la un abator local al companiei Toennies, vor fi extinse la districtul învecinat Warendorf, informează dpa şi AFP.

În Warendorf vor fi reintroduse restricţii în privinţa adunărilor publice, iar centrele sportive şi cele culturale vor fi închise, a declarat ministrul sănătăţii din Renania de Nord - Westfalia, Karl-Josef Laumann.

Aceleaşi măsuri au fost anunţate cu câteva ore mai devreme pentru districtul vecin Guetersloh, unde se află abatorul Toennies.

Totodată, districtul Warendorf, unde trăiesc peste 200.000 de locuitori, va închide de joi şcolile şi creşele, măsură adoptată deja în Guertersloh în cursul lunii iunie.

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, a anunţat marţi că reimpune carantina în districtul Guetersloh până la data de 30 iunie, după creşterea numărului de cazuri de coronavirus la abatorul local, în care lucrează mulţi muncitori est-europeni.

Cu peste 1.500 de cazuri de infectare cu coronavirus, focarul de la Guetersloh este până în prezent cel mai mare din land şi din întreaga Germanie.

Este pentru prima dată când o regiune germană reintroduce măsuri de carantină după ce în ultimele săptămâni autorităţile au relaxat gradual măsurile de izolare.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

2 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”

3 „Putin ar putea invada Europa anul viitor, posibil state membre ale alianței”

4 Începutul sfârșitului pentru Putin? Prețul acțiunilor Gazprom s-a prăbușit joi după ce a refuzat să plătească dividende

5 VIDEO „Pământul le ardea sub picioare, marea fierbea” / Cum i-au alungat ucrainenii pe ruși de pe Insula Șerpilor